Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Boljši časi za hotel Šimnovec na Veliki planini

Boljši časi za hotel Šimnovec na Veliki planini

Hotel Šimnovec na Veliki planini je dobil novega lastnika, ki napoveduje, da bo hotel prenovljen predvidoma do spomladi leta 2024.

Kot je zapisano v sporočilu za javnost, je novi lastnik hotela Šimnovec na Veliki planini podjetje Alpine Adria, turizem, d.o.o., ki želi hotel spoštljivo obnoviti, razvijati trajnostni turizem ter v sodelovanju vseh deležnikov pomagati ohranjati kulturno in naravno bogastvo Velike planine.

Pred dnevi je novi lastnik s starimi lastniki, družbo Aedium Fabulae finančna družba d.o.o., že uredil vse pogodbene obveznosti za prenos lastništva hotela s pripadajočim zemljiščem, novi lastniki pa želijo Šimnovcu povrniti nekdanjo podobo, hkrati pa hotel, kot vzoren primer trajnostnega, do narave in kulturne dediščine spoštljivega turizma, vrniti na turistični zemljevid Kamnika in Slovenije.

»Investicija bo vključevala celovito prenovo in energetsko sanacijo. Upoštevali bomo vse predpise in ohranjali avtentičnost objekta, varovali bomo dragocene vodne vire in spoštovali najvišja merila glede materialov in načina gradnje. Kar zadeva časovnico sanacije in višino vložka, pa je realizacija odvisna od predhodnih postopkov, dogovorov z deležniki in hitrosti pri pridobitvi potrebnih dovoljenj. Verjamemo, da bo tudi občina Kamnik projekt spoznala za vrednega ustrezne pozornosti in podpore,« je dejal predstavnik podjetja Alpine Adria Tone Rode.

V podjetju pričakujejo, da bodo do začetka prihodnjega leta pridobili potrebna dovoljenja, nato pa v letu dni izvedli prenovo v skladu z načrti. Ocenjujejo, da bo le-ta končana spomladi 2024.

Za hotel Šimnovec, zgrajen po zamislih Plečnikovega učenca, arhitekta Vlasta Kopača, naj bi se s tem pričelo novo obdobje, nekdaj priljubljenemu hotelu pa naj bi se z novim investitorjem obetali boljši časi in konec propadanja.

Lastnik hotela Šimnovec – s pripadajočim zemljiščem – je z nakupom postalo podjetje Alpine Adria, d.o.o., ki je bilo, kot je moč razbrati iz javno dostopnih podatkov, ustanovljeno v začetku prejšnjega meseca, in sicer, kot navajajo v sporočilu za javnost, z namenom razvoja trajnostnega in ekološkega turizma v Sloveniji.

Kot še navajajo, je Šimnovec trenutno v slabem stanju, saj je objekt je degradiran, okolica pa zanemarjena. Zato naj bi bil prvi in najpomembnejši korak njegova temeljita prenova, investitor pa pričakuje, da bo z njo lahko začel v začetku prihodnjega leta, takoj po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj.

Po navedbah investitorjev naj bi investicija vključevala celovito prenovo in energetsko sanacijo, v dialogu z okolico pa ohranjala avtentičnost izvornega objekta, varovala dragocene vodne vire in spoštovala najvišja merila glede materialov in načina gradnje.

Alpine Adria z investicijo načrtuje, da bo po prenovi v Šimnovcu gostom na voljo med 15 in 20 sob, restavracija bo sprejela med 30 in 40 gostov, medtem ko naj bi jih še enkrat toliko lahko sprejela na terasi.

Vir in fotografije: Alpine Adria d.o.o.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve