Naslovnica / ŠPORT / Boštjan Erjavšek je na dalmatinskem ultra trailu osvojil solidno 12. mesto

Boštjan Erjavšek je na dalmatinskem ultra trailu osvojil solidno 12. mesto

Omiš, Dalmacija Ultra Trail – Mountain DUT, 118 km, +5.160vm, -5170vm, čas: 18:34:46

Dinarsko gorovje, dih jemajoča pokrajina, številne plaže, bogata zgodovina in kultura  ter prijazni ljudje, so dober začetek. Dodajte še blago sredozemsko podnebje in skoraj ni boljših pogojev za tekmo.

Zaradi vsega omenjenega sem se zopet podal na to tekmo. Zelo dobro sem se zavedal, kaj vse me čaka čez celotno traso.  Prepadi, ostre in spolzke skale, nepredvidljivo kamenje… Od vsega pa je najhujša vročina –  vsaj zame, ker nisva najboljša prijatelja.

Tekma se je začela v petek ob 22 uri. To je ura, ki je običajno primerna za spanje. A 218 tekačev in tekačic se nas je pognalo v temno noč. Na sami trasi je bilo 9. okrepčilnih postaj, na katerih smo imeli hrano in pijačo, predvsem pa odlične motivatorje. Moj letošnji spremljevalec je bil prijatelj Tomaž Jeras. Ko sem prišel na postajo, mi je Tomaž pripravil vse potrebno, zmasiral noge in že smo leteli naprej. Za hidracijo pa je ponovno poskrbel Miran Škrtič.

Na drugi postaji sem še vodil, potem pa so se začele želodčne težave. Približno tri ure sem se spopadal sam s seboj ali naj odstopim ali naj se borim dalje. Ker je bila trma in želja po cilju večja od mojih težav, sem počasi premagal želodec in tekel dalje. Malo pred Brelo – na 90 km, pa je začelo pripekati sonce. Posledično je tempo padel in sem izgubil tudi nekaj mest. Na cilj sem prišel 12. absolutno in z nasmehom na obrazu.

Rad bi se zahvalil celotni ekipi Duta za nepozaben vikend, lepo dirko, odlično označeno traso in pa za vse nasmejane obraze. Lepa hvala mojemu podporniku Tomažu, ker me je prenašal in mi nudil vse kar sem potreboval in želel. Miran, hvala tebi za obroke in hidracijo. Hvala moji družini in na koncu velika hvala mojemu podjetju, v katerem sem zaposlen (CALCIT.D.o.o.), ki mi omogoča, da se lahko udeležim takšnih podvigov.

Boštjan Erjavšek – Beli