Naslovnica / ŠPORT / Boštjan Hribovšek zmagal na Braču

Boštjan Hribovšek zmagal na Braču

Člana kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek in Jure Belak sta se udeležila tekme hrvaška pokala v maratonu z gorskimi kolesi na Braču, tekma pa je štela tudi za točke Mednarodne kolesarske zveze UCI. Zmage se je na 103-kilometrski trasi veselil Hribovšek, Belak je bil četrti.
“Moj prvi tako dolgi maraton. Zato sem se po eni strani veselil izkušnje, po drugi strani pa sem imel malo strahu zaradi dolžine. Štart je bil ob 10. uri in smo že komaj čakali na pištolo, ker je sonce že pošteno začelo pripekati.

Po dobri urci tekme smo spredaj ostali štirje tekmovalci in tako smo si tempo razdelili čez celotno tekmo. Po dobrih stotih kilometrih je sledil dober kilometer zahtevnega terena za obalo, ki sem si ga ogledal en dan pred tekmo. Ker se Filipa Turka nisem mogel otresti vse do tja, je bila to zadnja večja priložnost, da naredim razliko. Ko se je začel skalnati teren ob obali, sem takoj napadel in kmalu se je naredila majhna razlika, ki pa sem jo do cilja brez težav obdržal do cilja.

Zelo sem vesel zmage na drugi izvedbi tekme XCM Brač, ki je tudi štel za UCI točke. Zdaj pa zagotovo sledi nekaj počitka do naslednje tekme,” je bil izčrpen po tekmi Hribovšek.

 

“Super organizacija in super ambient maratona. Res noro lepo. Drugače pa naporno, kilometrov kar ni konec. Polomil sem ga na začetku, kjer sem na spustu ostal za enim počasnim navzdol in potem 30 minut lovil prve tri. Mal slabo sem jedel in pil in me je po urah ‘pribilo’ na klanec. Upal sem, da ni konec in se sestavim. In res sem se. Lahko sem spet začel goniti. Dve uri in 40 minut sem v solo lovil prve tri in se približal tretjemu Dimicu. Točke so, lahko bi bilo pa boljše. Očitno naslednjič,” je dodal Belak.

Calcit Bike Team

X