Naslovnica / NOVICE / Božiček je prišel po darila v Kamnik

Božiček je prišel po darila v Kamnik

Študentski klub Kamnik je že drugo leto sodeloval pri odmevni akciji Božiček za en dan. Klubski prostor se je v prazničnem mesecu spremenil v uradno zbirno mesto akcije Božiček za en dan. V času akcije se je v naših prostorih nabralo nekaj 100 daril.

Zavedanje, da čedalje več otrok v decembrskih dneh zaman čaka dobre može je očitno močno prisotno. Odziv na akcijo je bil izjemen, sploh pri študentih, ki so se z največjim veseljem odpovedali kakšni kavi na račun tega, da pomagajo drugim. Letos je bilo zanimanja še več kot preteklo leto, zato je bilo na seznamu Študentskega kluba Kamnik kar 30 otrok, ki so čakali svoje Božičke in jih v rekordnih nekaj dneh tudi dobili. Po uradnih podatkih akcije Božiček za en dan, bo letos svojega Božička dobilo 7345 otrok. V naših prostorih se je nabralo preko 100 darilnih škatel, ki bodo v prazničnih dneh razveselile otroke. Zagotavljamo vam, da bodo prišle v prave roke, danes nas je namreč že obiskal Božičkov kombi, ki bo darila najprej prepeljal v zbirni center, nato pa do otrok.

 

Za konec pa še poziv prostovoljcem za pomoč Božičku! Ekipa BZ1D išče prostovoljce za sortiranje in pregledovanje dragocenega tovora ta vikend v centralnem skladišču v Ljubljani (BTC) – točna lokacija bo posredovana omejenemu številu prostovoljcev glede na potrebe in razpoložljive kapacitete. Vsi zainteresirani izpolnite TA OBRAZEC.

Hvala vsem, ki ste napolnili škatlo in tako polepšali praznike otrokom!

Besedilo in fotografija: Špela Novak, Študentski klub Kamnik