Naslovnica / KULTURA / Božično-novoletni koncert na Osnovni šoli Toma Brejca

Božično-novoletni koncert na Osnovni šoli Toma Brejca

Včeraj so si na Osnovni šoli Toma Brejca ustvarili čisto praznično vzdušje. Na šoli se je namreč odvijal božično-novoletni koncert, ki je bil letos dobrodelno obarvan, za izvedbo pa so tokrat učenci v celoti – seveda ob pomoči mentorice, učiteljice Mateje Kališnik – poskrbeli kar sami.

Zbranim so ob instrumentalni spremljavi zapeli učenci šolskih zborov: mlajšega otroškega (1. in 2. razred), starejšega otroškega (3.–5. razred) in mladinskega (6.–9. razred) ter učenke, ki obiskujejo pouk vokalne tehnike. Za ples so poskrbeli številni plesalci, v program koncerta pa so vključili tudi recitiranje pesmi Nika Grafenauerja, Srečka Kosovela in Toneta Pavčka. Po zaslugi učenk devetega razreda in njunega skeča niso pozabili niti na humor.

Posebna gosta koncerta sta bila poslanec Državnega zbora Republike Slovenije mag. Matej Tonin in podžupan Matej Slapar. Slednji je zbranim v imenu župana in celotnega občinskega vodstva zaželel vse dobro v prihajajočem letu.

Navzoči so lahko kupili praznične voščilnice in zgoščenke šolskih zborov, ki so jih izdelali in posneli učenci OŠ Toma Brejca, celotni izkupiček pa je šel v dobrodelne namene.

V duhu prazničnega razpoloženja, ki je bil na koncertu ustvarjen, je vodstvo šole obiskovalcem zaželelo mirne božične praznike ter zdravo, uspešno, ustvarjalno in prijaznih doživetij polno leto 2015.

Besedilo: Nika Ftičar Kotnik, Osnovna šola Toma Brejca
Fotografije: učenca Gregor in Blaž