Naslovnica / NOVICE / Božično sejmarjenje na Trgu svobode

Božično sejmarjenje na Trgu svobode

Člani Kulturno-umetniškega društva Kufr so na Trgu svobode tudi letos pripravili Božično sejmarjenje.

Simpatično zasnovana prireditev društva Kufr, ki se je v soboto, 19. decembra 2016, na Trgu svobode odvila drugo leto zapored, je zagotovo dobrodošel prispevek k predprazničnemu dogajanju v mestu in enemu izmed najlepših, četudi skorajda nekoliko pozabljenih mestnih trgov, ki ga preko leta oživlja predvsem dobra ponudbe tamkajšnje gostilnice in kavarne Pri podkvi, kamor marsikdo rad zavije na malico, kosilo ali večerjo.

bozicno sejmarjenje 20

Kombinacija kulturnega programa in raznovrstne sejemske ponudbe na kateri so prevladovali predvsem različni ročni izdelki samostojnih ustvarjalcev, bi morala na Trg svobode najbrž privabiti vsaj pol mesta, ampak žal kaže, da Kamničani tovrstnih prireditev še niso vzeli povsem za svoje.

bozicno sejmarjenje 11

Obiskovalcev, ki so prišli na trg pod Malim gradom je sicer bilo kar nekaj, ampak, če smo iskreni, bi lahko rekli, da je šlo, kot je na Kamniških prireditvah domala običajno, v večji meri za starše in sorodnike nastopajočih, ki so se kmalu po nastopih povečini razšli, medtem ko je tistih, ki bi jih pritegnila stojnična ponudba, ni bilo prav dosti. Vzroke za to gre morda iskati tudi v razdrobljenosti in preslabemu sodelovanju različnih ustvarjalcev in sejemskih ponudnikov, ki tiščijo vsak na svoje, medtem ko bi združeni lahko pripravili zares lep in zanimiv ter privlačen sejem, ki bi utegnil privabiti tudi večje število obiskovalcev oz. kupcev. V Kamniku sta se v soboto namreč odvili dve podobni prireditvi; dopoldne tržnica Okusi Kamnika, popoldne in zvečer pa še Božično sejmarjenje. Nobena od niju se, žal, ne more pohvaliti s posebej dobrim obiskom, medtem ko bi združeni bržas utegnili biti bolj zanimivi kot vsaka zase, zato ne bi bilo slabo, če bi se organizatorji kamniških sejemskih prireditev v prihodnjem letu sednjič usedli za skupno mizo in stuhtali, kaj lahko naredijo skupaj.

Vseeno lahko rečemo, da je Božično sejmarjenje uspelo, saj so se Kufrovci znova lepo potrudili, upamo pa, da bodo s svojim početjem vztrajali še naprej in bo Božično sejmarjenje postalo tradicionalno ter se bo z leti morda razvilo v pravi kamniški božično-novoletni sejem.