Naslovnica / KULTURA / Bravo! – Katzen Kabaret je znova navdušil

Bravo! – Katzen Kabaret je znova navdušil

Mladi kamniški ustvarjalci Katzen Kabaret-a so sinoči v Mladinskem centru Kotlovnica navdušili z novo izvrstno predstavo, ki bi jo lahko razumeli tudi kot konkreten odziv, če že ne kot kar glasen bojni oz. ustvarjalni krik in poziv zoper negativne družbene pojave, na katere, žal, ni imuno niti naše mesto.

katzen-kabaret-2-11

Po ogledu sinočnje predstave lahko zapišemo, da pred mlado ekipo kamniških ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so s prvo kabarejsko predstavo navdušili že letos spomladi, lahko zgolj ponovno dvignemo klobuk spoštovanja, saj so s sinočnjo premierno uprizoritvijo nove predstave v Mladinskem centru Kotlovnica, ponovno uspeli presenetili in navdušili.

katzen-kabaret-2-7

V groteskno-satirični, vendar neobremenjujoče sproščeni, mestoma pa tudi inspirativni kabarejski predstavi, so nastopajoči namreč mestu in svetu uspeli nastaviti zloščeno zrcalo, ki je med gledalce v polni kotlovniški kleti Doma kulture, z neusmiljeno udarnostjo in natančnostjo podmorniškega, ali tankovskega periskopa, vendar brez moraliziranja, s površine nad kletjo prineslo, na prvi pogled saicer karikirano smešno, vendar povsem jasno in pomenljivo podobo zunanjega sveta.

katzen-kabaret-2-53

Nekoliko manj pozoren, površinski in za dogajanje okrog sebe nedovzeten obiskovalec predstave bi morda vse skupaj lahko dojel tudi zgolj kot prijetno in zabavno večerno sprostitev z možnostjo, da se s pogledi naslaja nad razkrito kožo pomanjkljivo oblečenih mladeničev in mladenk, ne da bi doumel, da nastopajoči v predstavi niso razkrili zgolj svoje kože, ampak še mnogo, mnogo več, pri čemer svoja telesa zastavili, ali celo (zlo)uporabili kot oglasni, marketinški trik, da so lahko, za vsebino in pomen nedovzetnim gledalcem, povedali in predstavili zgodbo tistih, ki to počno zares in za katere jim ni vseeno.

katzen-kabaret-2-13

Kljub temu, da je bila predstava zabavna in na trenutne tudi (grenko) smešna in je uspela med gledalce vnesti sproščen krohot, s seboj vendarle prinaša globoko in tragično zgodbo ter opozorilo o uničujoči epidemiji drog, prostituciji, želji po hitremu zaslužku in uspehu ter drugih negativnih družbenih pojavih, ki se kot viroza, žal, razširjajo tudi med mlado generacijo našega mesta, ki v pomanjkanju idej, zgledov in idealov izgubljeno tava izgubljeno v iluzornem medsvetu neralnih tv podob in dejanskim življenjem. Nič manj izgubljene starejše generacije pa ji pri vsem skupaj povečini niso v nobeno pomoč, saj se, na eni strani predajajo nostalgiji obupa, ali pa se, ujeti v vajeti in plašnice predsodkov ter zaplankanosti, še naprej oklepajo svojega omejenega prava in si, ker je to pač najlaže, zgražajoče zatiskajo oči ter obrača stran.

katzen-kabaret-2-35

Skratka, Katzen Kabaret je nedvomno izvrstna in ogleda vredna predstava, za katero si njeni ustvarjalci zaslužijo vse pohvale in čestitke. Zato nikar ne zamudite priložnosti, da si predstavo ogledate tudi sami, ampak se čim prej zagrebite za preostale karte, ki so morebiti še na razpolago. In ne, ne bojte se, ne boste obubožali. Vstopnice so namreč brezplačne, ne pozabite pa na to, da se ob koncu predstave spodobi, da v škatlico s prostovoljnimi prispevki vržete vsaj kak kovanec, ali še raje bankovec, s čimer boste pomagali tudi k postavitvi morebitne nove predstave, ki se jo že v naprej od srca veselimo.

katzen-kabaret-2-62

Ne gre pozabiti, da vse številčnejša in vse bolj aktivna generacija mladih kamniških ustvarjalcev, ki z vsako novo predstavo in dogodkom vzbujajo radostno upanje po skorajšnjem prihodu kamniške ustvarjalno-umetniške pomladi, ne hlepi zgolj po vaši pozornosti in razumevanju njihovega sporočila, ampak potrebuje tudi konkretno pomoč in podporo.

 

Kabarejsko predstavo Katzen Kabaret so ustvarili:

Matic Maček- Gospod Muc
Tanita Rose- Material Pussy Cat
Ajda Špacapan- Delicious Rebel Sympathicus Puma
Ana Medvešček- Grande Mamma Cazza Silvia
Lana Bučevec- Perfect Pussy Natural
Luka Godec- Major Tom
Aljoša Rebrača- Sugar Daddy
Jan Šuštar- Kralj Vapo
Blaž Benkovič- Body Guard Donald
Gosti izpod šanka- Spock Studios


DRUM AND BASS AND ROCK AND ROLL:

Tina Habun – koreografinja Kinky Muci Kanibalis
Anja Bezlova – Alfa

Blaž Flerin, diler z zvokom
Primož Jeras, diler z lučjo
Goran Završnik, diler
Urška Pečevnik-Ambasada, celovita grafična podoba
Ajda Špacapan Make- up artist, Fasada

PRIJATELJI PRI KORITU:
MOSQUITO THEATER
MC KOTLOVNICA
PLESNI KLUB ŠINŠIN
KUD OKSIMORON

 

Ponovitev kabareja Katzen Kabaret si lahko v MC Kotlovnica ogledate, v soboto, 17. decembra 2016, ob 21. uri.

Fotogalerija