Naslovnica / NOVICE / »Brez tebe me zebe!« – Luči miru iz Betlehema

»Brez tebe me zebe!« – Luči miru iz Betlehema

Kamniški skavti so danes na Občino Kamnik prinesli Luč miru iz Betlehema, ki so jo predali županu in njegovim sodelavcem, Luč miru pa je v prostorih Občine Kamnik na voljo tudi občankam in občanom.

luc-miru-2

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja že šestindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerske organizacije pa Zveza tabornikov Slovenije – nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Plamen Luči miru oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno, ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

Tako kot vsako leto so kamniški skavti zbranim prenesli tudi letošnjo poslanico, ki se glasi:

»Tvoj dar me iz dneva v dan bodri,
me greje, v meni vedno bolj živi.
Z Božjo pomočjo gradiva mir,
ki bo presegel vsak prepir.«
 

Okoli nas ljudje trpijo ob porazu,
živijo vsak v svojem mrazu.
Res ni potrebe, da jih zebe,
dajmo jim en košček sebe.

Luč miru iz Betlehema je v prostorih Občine Kamnik na voljo občankam in občanom, in sicer v času uradnih ur, v ponedeljek, od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure, v sredo, od 8. do 12. ure ter od 13. do 17. ure in v petek, od 8. do 13. ure.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik