Naslovnica / NOVICE / Brezobzirna nemarnost onesnaževalcev

Brezobzirna nemarnost onesnaževalcev

Pred dnevi je neznanec, tik nad vodnim zajetjem Iverje, v strugo reke Kamniške Bistrice stresel večjo količino azbestnih salonitnih plošč.

Kar težko je verjeti, da med nami še vedno živijo nemarni posamezniki, ki svoje smeti in odpadke še vedno odmetavajo v naravi ter s svojem početjem, ne le onesnažujejo naravno okolje, ampak ogrožajo tudi vodne vire ter zdravje svojih sokrajanov.

Na nov primer nezaslišano brezobzirnega onesnaževanja nas je včeraj opozoril ogorčen bralec, ki je na Hudem polju, v neposredni bližini t.i. »Mostu vzdihljajev«, ki se nahaja na koncu kamnoloma v Stahovici, oziroma tik nad največjim in najpomembnejšim občinskim vodnim zajetjem, odkril, da je neznanec v strugo stresel večjo količino azbestnih salonitnih plošč.

 

Sodeč po odvrženih salonitkah bi lahko sklepali, da je imel nemarnež z njimi najbrž pokrita kaka drva, ali kaj podobnega, ker pa jih je načel zob časa, se jih je odločil znebiti, zaradi česar jih je pripeljal in brezobzirno odvrgel kar v strugo reke. Najbrž predvsem zaradi tega, da bi prihranil nekaj evrov, kajti azbestne salonitne plošče sodijo med nevarne odpadke, ki jih je potrebno oddati na ustreznem zbirnem mestu, cena za oddajo azbestnih odpadkov pa znaša cca 17 centov za kilogram.

Vsakršen komentar ob dejanju brezobzirnega nemarneža je najbrž odveč, nadejamo pa se, da bodo pristojne službe onesnaževalca izsledile in ga ustrezno kaznovale, predvsem pa čim prej poskrbele za odstranitev odvrženih odpadkov. Slabi zgledi namreč vlečejo in kaj lahko se zgodi, da bo začel kup odpadkov na tem mesu hitro rasti, saj smo o pojavu tovrsnih nečednostih na tem mestu pisali že v preteklosti.

X