Naslovnica / Napovedi in obvestila / Brezplačno vodenje po Malem gradu in kapeli
Foto: Peter Podobnik, ZTŠK Kamnik

Brezplačno vodenje po Malem gradu in kapeli

Na mednarodni dan turističnih vodnikov, ki poteka 21. februarja, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vabi vse, ki jih zanima zgodovina Kamnika, na brezplačno vodenje z izkušenim vodnikom po Malem gradu in malograjski kapeli. Zbor bo v četrtek, 21. februarja 2019, ob 17.30 uri na Glavnem trgu pred osrednjo TIC točko. Vodenje bo trajalo približno eno uro. Z več informacijami o poteku vodenja vam bodo postregli turistični informatorji na osrednji TIC točki.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se zavedamo, da so turistični vodniki prvi obraz Kamnika. Zato se mi zdi prav, da jim ob njihovem mednarodnem dnevu iskreno čestitam ter se jim zahvalim za njihov trud,« pravi direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodaja: »Turistični vodniki imajo z obiskovalci najbolj neposreden stik, saj z njimi pogosto preživijo tudi po ves dan. Zato se med njimi in turisti pogosto stkejo tudi posebne vezi. Sodeč po izredno pozitivnih povratnih informacijah, ki jih dobivamo po izvedenih vodenjih, turistični vodniki iz področja Kamnika sodijo med najboljše. Na kar smo izredno ponosni.«

Mednarodni dan turističnih vodnikov poteka na pobudo Svetovne zveze društev turističnih vodnikov (WFTGA). Prvič je potekal leta 1990, ko je sodelovalo le 15 držav. V Sloveniji bodo turistični vodniki ta dan praznovali tretjič zapored, vsako leto pa na ta dan potekajo številna brezplačna vodenja. V Kamniku bo tako moč podrobno spoznati Mali grad in malograjsko kapelo. Namen mednarodnega dneva turističnih vodnikov je, da turistični vodniki širši javnosti predstavijo svojo dejavnost in poklic. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik sicer za letos načrtujejo posebna izobraževanja za turistične vodnike.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik