Naslovnica / NOVICE / Brezvestno škododelni idiotizem

Brezvestno škododelni idiotizem

Kamniška mestna kolesa sistema Kamkolo so še vedno tarča vandalizma posameznih egoističnih bedakov, ki ne znajo ceniti ne tuje, ne skupne lastnine, niti dobrobiti koles, ki marsikomu na dobrodošel način olajšajo pot po vsakodnevnih opravkih v Kamniku.

O vandalizmu in uničevanju kamniških električnih mestnih koles v sistemu Kamkolo smo na našem portalu poročali že večkrat, žal pa bi o njem lahko pisali domala vsak dan, kajti mestna kolesa so še vedno, bolj ali manj redno, deležna vsakodnevnega uničevanja in tudi kraj.

Težko je namreč razumeti, da se še vedno najdejo posamezniki, ki omenjena kolesa, četudi je najemnina zanje domala drobiž, bodisi na silo kradejo s stojal, bodisi uničujejo, ali pa z njimi, češ, saj niso moja, ravnajo slabše kot svinja z mehom.

Najbrž se v svoji poniglavi in maloumni brezobzirnosti ne zavedajo, da s tem ne povzročajo škode vsem nam in skupnosti, ampak obenem tudi sami sebi.

 

Tega se zagotovo ne zaveda tudi brezbrižni omejenec, ki je ob poti v bližini žage v Nožicah, nemarno odvrgel, bržkone ukradeno, Kamkolo in ga vnemar pustil ležati v grmovju za skladovnico desk, četudi mu je najbrž olajšalo pod do doma, ali kamorkoli je bil že namenjen.

Naj se svojega dejanja spomni, ko bo nekega dne morda imel svoje vozilo (četudi v to, ker si ne more kolesa za majhen denar preprosto izposoditi, v to močno dvomimo) in ga bo, na takšen ali drugačen način, poškodoval kak tak primitivec, kot je sam. Prepričani smo namreč, da bo takrat, meneč da se mu godi strašanska krivica, dvigal strašanski vik in krik in se obenem, v lastnem samosmiljenju pritoževal ter jadikoval nad škododelnostjo svojih sokrajanov.

Naj pomni, da za vsako rit raste palica. Če pa raste dlje časa, je pa bolj debela.