Naslovnica / ŠPORT / Calcit Basketball zabeležil prvo letošnjo domačo zmago

Calcit Basketball zabeležil prvo letošnjo domačo zmago

Po zmagi v prvem kolu, ko je naša ekipa članov tesno premagala Pingvine, so košarkarji Calcit Basketball zabeležili prvo zmago na domačem parketu.

Igralci so pokazali željo po zmagi. Ekipi sta prikazali prijetno košarkarsko predstavo, z veliko mero lepih akcij, podaj, atraktivnih blokad in dobrih obramb. Pri gostih iz Pivke se je s hitrimi in natančnimi meti razigral Urban Požar in naš koš napolnil z 21 točkami.

Od prve minute dalje so igrali požrtvovalno in organizirano ter si v prvem polčasu zagotovili 19 toč prednosti, ki so jih zadržali do konca in zmagali s 83:62.

Z vrnitvijo Ernesa Rastoderja v ekipo, ki je prevzel izmenično vlogo organizatorja igre in branilca, se je obroč, kot črna luknja, odprl tudi Roku Slaparju. Primož Rems je s svojim delom v obrambi, skokih in protinapadih enakovredno dopolnil prvo postavo pod taktirko Marjana Košaka – Majota. Za atraktivnost z visokimi skoki in močno blokado je poskrbel Tomaž Ulčar. Kapetan ekipe, Grega Kajnih, je dosegel 11 točk z dodanimi lepimi podajami, ki so jih gledalci bučno podprli. Jan Cvijanovič Hudoklin in Andraž Komatar sta svoji nalogi v obrambi in pomoči ekipi, opravila z odliko. Mlajša igralca, Gregor Klar in Nejc Podbregar, sta priložnost dobila v drugem polčasu. V odmerjenem času sta zagotovo opravičila zaupanje trenerja.

Čestitam ekipi za prikazano igro in zmago.

David Šućur,
predsednik Košarkarskega kluba Kamnik