Naslovnica / ŠPORT / Calcitovi športniki so s tradicionalno novoletno zabavo proslavili dosežke minulega leta

Calcitovi športniki so s tradicionalno novoletno zabavo proslavili dosežke minulega leta

V klubskih prostorih Calcita se je sinoči odvila tradicionalna novoletna zabava, na kateri so Calcitovi športniki pregledali in proslavili rezultate še ene zelo uspešne minule sezone ter se obenem zahvalili tudi vodstvu podjetja Calcit, ki s sponzorsko pomočjo že vrsto let omogoča nemoteno delovanje njihovih športnih klubov ter doseganje vrhunskih rezultatov.

Za Calcitovimi športnicami in športniki je zagotovo še ena izjemno uspešna sezona, v katerem so športniki venčka petih Calcitovih športnih klubov znova dosegli nemalo vrhunskih rezultatov in zavidljivih športnih uvrstitev, bodisi klubsko, bodisi kot posamezniki.

Kegljači Kegljaškega kluba Calcit Kamnik so osvojili 2. mesto na državnem prvenstvu ter 9. na evropskem. Košarkarjem Košarkarskega kluba Calcit Kamnik sta v minuli sezoni zmanjkali le dve točki, da bi se jim uspelo uvrstiti v drugo državno ligo. Calcit Bike Team je že deseto leto zapored najboljši slovenski gorsko kolesarski klub, med drugim pa je v letošnjem letu uspešno organiziral tudi svetovno gorsko-kolesarsko vojaško prvenstvo. Plavalci in plavalke Plavalnega kluba Calcit Kamnik se, kljub oteženim pogojem za zimske treninge, že leta z vseh tekmovanj in prvenstev vračajo s kopicami medalj in izvrstnih rezultatov.

Svojevrstna uspešna zgodba zase, pa so zagotovo tudi odbojkarice in odbojkarji Calcit Volley-a, kajti kamniški odbojkarski klub, ki ima v letošnjem letu v prvi ligi kar tri svoje ekipe, je že dlje časa z naskokom najuspešnejši slovenski odbojkarski klub. To so, z nedavno tega osvojenim Pokalom Slovenije med ženskami, drugim mestom med moškimi ter uvrstitvijo domala rosno mlade druge ženske ekipe oz. Calcitovih princesk na zaključni turnir, pred dnevi pokazali in dokazali tudi na zaključnem turnirju odbojkarskega Pokala Slovenije v Kanalu.

Zabavno protokolarni del prireditve je bil tokrat zaupan Cirilu Grkmanu – Cufiju, ki je s šegavim pregledom dosežkov Calcitovih klubov pokazal, da bi bil, razen predsednik najuspešnejšega gorsko kolesarskega kluba, lahko brez večjih težav lahko tudi celo stand up komik, skupaj s preostalimi predsedniškimi kolegi iz različnih klubov, pa se je zahvalil vodstvu podjetja Calcit, ki jih že vrsto let podpira pri njihovem športnem udejstvovanju in dosežkih, direktorju Matevžu Kirnu pa so športniki ob tej priložnosti v zahvalo za velikodušno pomoč izročili nekaj najpomembnejših osvojenih priznanj in lovorik minule sezone.

 

Matevž Kirn, direktor podjetja Calcit, pa je “svojim” športnicam in športnikom čestital za dosežke in se jim ob tem zahvalil,  ker s svojimi rezultati pomagajo promovirati tudi dobro ime podjetja.

Je pa Calcitove športnice in športnike na njihovo tradicionalno novoletno zabavo tokrat prišel pozdravit, jim čestitat ter se jim zahvaliti tudi kamniški župan Matej Slapar, kar vzbuja dobrodošlo upanje, da se v Kamniku resnično vzbuja duh dobrega medsebojnega sodelovanja. Župan se sicer ob tem ni mogel izogniti šaljivim, vendar povsem resnim namigom, da bi Kamnik vendarle že potreboval novo športno dvorano in pokrit bazen, Matej Slapar pa je obljubil, da bo Občina Kamnik športnikom in športnicam, tudi z izgradnjo nove športne infrastrukture, v okviru danih možnostih, še naprej pomagala v največji možni meri. Kot poznamo kamniške športnike, bodo župana v prihodnjih letih zagotovo znali držati tudi za besedo.

Sproščeno in zabavno druženje Calcitovih športnic in športnikov ter vseh, ki jim na različne načine pomagajo pri dosedanju vrhunskih dosežkov, se je nadaljevalo z zasluženim proslavljanjem in veseljem ob plesu, zabavi in dobrotah, ki so jih pripravili v gostilni Pri planinskem orlu, vse skupaj pa se je, kot je na tovrstnih druženjih že navada, zavleklo v pozne nočne oz. že kar jutranje ure, kajti Calcitovi športniki in športnice niso uspešni zgolj športnih igriščih, ampak se znajo, kot nekakšna velika športna družina, tudi dobro zabavati.

X