Naslovnica / NOVICE / Čas je za spremembe – Plesni klub Šinšin

Čas je za spremembe – Plesni klub Šinšin

»Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.« Albert Einstein

Ravnotežje je za plesalce tako zelo pomembno, da smo se Šinšinovci odločili za velik premik – selitev! Od septembra naprej lahko zaplešete z nami v novih prostorih na Kovinarski cesti 4. Obudili bomo prostore stare tovarne, ki jo naše babice še predobro poznajo.

Selitev je nedvomno dobrodošla sprememba, saj nam bo omogočila boljše pogoje za delo, ki nam je tako pri srcu. Več dvoran, večji prostori, več parkirnih mest – skratka, vsega bo malo več in tega se že zelo veselimo. Kljub vznemirjenosti, ki nas prežema ob vstopu v nove prostore, pa ima selitev, kot vsaka sprememba v življenju, nekaj grenkega priokusa. S težkim srcem se poslavljamo od centra mesta, ki je bil naš plesni dom zadnjih šest let. Verjetno bomo ob sprehodu čez center še nekaj časa nostalgično pogledovali proti izložbi, skozi katero si včasih lahko videl nasmejane obraze plesalcev in učiteljev. V teh prostorih se je razvilo veliko novih idej in odvilo nešteto lepih trenutkov. Za isto mizo, kjer smo premlevali načrte za novo sezono, smo praznovali tudi rojstne dneve, se družili in reševali težave. Ah, center, pogrešali te bomo. Verjetno pa nas bodo pogrešali tudi sosedje, ki so lahko uživali v našem glasbenem repertoraju in otroškem smehu.

 

Poleg novih prostorov, nas najbolj navdušuje misel, da bomo prvič vsi združeni na enem naslovu! Čeprav smo se selili že večkrat, te možnosti še nismo imeli. Naša zgodba se je začela veliko bolj skromno. Ideja o plesni šoli je oživela pred devetimi leti, ko je Ana Medvešček sklenila, da je ples njeno življenje in da ga želi deliti z drugimi. Začetki so bili počasni in prvi dve leti je kazalo, da iz tega ne bo nič. In najverjetneje res ne bi bilo nič, če Ana ne bi vztrajala in se obdala z ljudmi, ki jih družita ista vizija in ljubezen do plesa. S Plesnim klubom Šinšin sedaj vstopamo že v deveto plesno sezono, za kar smo izjemno hvaležni. V nove prostore smo vložili veliko sredstev in truda, da bomo lahko še naprej razvijali kvaliteten gib ter navdihovali otroke in odrasle k aktivnemu načinu življenja. Gib usmerjamo v tekmovalni ples, hkrati pa gojimo ples kot umetnost. Rezultat tega so dosežki iz plesnih tekmovanj na državni in svetovni ravni ter navdihujoče plesne predstave. Pretekla tekmovalna sezona je bila za nas še posebej uspešna, saj smo kar 8x stali na stopničkah! Z udeležbo na tekmovanjih se pod našim okriljem razvijajo dobri plesalci, na katere smo zelo ponosni. Poleg tekmovalnih plesnih disciplin pa razvijamo tudi sodobni ples. Vsako leto se plesalci udeležijo OPUSA in sodelujejo v izboru plesnih miniatur, ki jih organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD). Z misijo, da ples približamo domačemu občinstvu, nastopamo tudi na festivalu Kamfest, v okviru katerega je nastalo že sedem odličnih predstav. Za naštete dosežke lahko pohvalimo prav vsakega plesalca in plesalko, ki z nami deli plesne trenutke ter vse starše, ki našo ljubezen do plesa razumejo in podpirajo. Hvala.

 

Vsi mi, ki gradimo plesno pravljico:

Ana Medvešček, Nina Semprimožnik, Luka Šabić Godec, Tina Habun, Neža Blažič, Tanita Rose, Sandra Rožič, Matej Repanšek, Vesna Drolc, Kaja Reberšek, Ajda Špacapan, Simona Kočar, Maruša Pfajfar, Tina Leskovšek, Iztok Noč, Eva Kaštrun in Katja Podjed. Z novo sezono in novimi prostori v ekipo pozdravljamo tudi novo učiteljico Majo Sonc.

Tanita Rose, Plesni klub Šinšin