Naslovnica / Črna kronika / Čelno trčenje v Buču

Čelno trčenje v Buču

Nekaj minut pred 16. uro je v Buču prišlo do čelnega trčenja dveh vozil v katerem je bila poškodovana voznica osebnega vozila.

Do nesreče naj bi, po neuradnih podatkih, prišlo zaradi tega, ker naj bi voznica srednjih let, medtem ko je vozila skozi naselje Buč iz smeri Kamnika proti Šmartnim, med vožnjo za trenutek izgubila zbranost oz. naj bi celo zaspala. Pri tem jo je z osebnim vozilom zaneslo na nasprotni vozni pas, po katerem je v istem trenutku iz smeri Šmartna pripeljal voznik kombiniranega tovornega vozila, zaradi česar sta vozili čelno trčili.

 

Voznica osebnega vozila je bila v nesreči poškodovana, zaradi česar jo je ekipa NMP Kamnik oskrbela in odpeljala na nadaljnje zdravljenje. Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, pomagali vlečni službi pri nalaganju vozil, samo vozišče pa po koncu intervencije tudi očistili.

Zaradi prometne nesreče je bil promet na regionalni cesti preko Tuhinjske doline kako uro oviran, nekaj časa pa tudi zaprt za ves promet v obe smeri.