Naslovnica / NOVICE / Cestni čudež: Bistriški stebriček je dobil nov temelj

Cestni čudež: Bistriški stebriček je dobil nov temelj

Lokalni znamenitosti, stebričku pri Kurji vasi v Bistričici, ki smo ga na našem portalu predstavili pred dnevi, nič več ne grozi, da ga bo požrla strašna podcestna požiralniška pošast, saj je danes dobil nov betonski podstavek.

Delavci Gradbenega podjetja Kranj so danes namreč (končno) le prišli nahranit in zakrpati dolgoletno in precej zoprno cestno škrbino, ki je pomalicala kak kubik betona, medtem ko bo na dokončno asfaltno zaplato potrebno najbrž nekaj časa še počakati.

Eden izmed cestnih »zobotehnikov«, ki so danes, kot pokoro za grehe storjene ob gradnji ceste, zaplombirali škrbino, je na vprašanje, če bo vse skupaj zdaj vendarle držalo, duhovito odgovoril, da zagotovo vsaj toliko časa, kot se bo njega držal denar. To pa nas, spričo njegovega pristnega gorenjskega naglasa, navdaja s precejšnjim upanjem, kajti Gorenjci so vendarle že od nekdaj znani po tem, da jih denar kaj nerad zapušča.

Krajani Kurje oz. Janeščeve vasi, ki so se nadejali, da bodo za ogled njihove lokalne znamenitosti lahko že v kratkem začeli pobirati vstopnino, bodo sicer ob posel in znamenitost. Ampak, ker so se svojega rdeče-belega cestnega prijatelja, ki jim ga je, skupaj z delavci, bržkone poslal sam sv. Krištof že tako navadili, da ga utegnejo močno pogrešati, zato že razmišljajo, da bi ga, za vsak slučaj, postavili kar v posebno kapelico, ki bi jo zgradili ob nekdanji cestni zijalki.

Če bo treba, pa ga bodo, s priprošnjo in molitvijo za manj luknjaste ceste, kaj radi poslali tudi na romanje po sosednjih vaseh in zaselkih. Zanimanje za kaj takšnega je namreč precejšnje, kajti po današnjem “cestnem čudežu” v Bistričici, tovrstne prošnje menda že kar dežujejo.