Naslovnica / Črna kronika / Cestni divjak po Klavčičevi ulici bežal pred policisti

Cestni divjak po Klavčičevi ulici bežal pred policisti

Ko je kršitelj cestno prometnih predpisov včeraj  z avtomobilom bežal pred policijsko patruljo, se je na Bakovniku oz. na Klavčičevi ulici odvijalo domala filmsko dirkanje, ki pa se je k sreči končalo brez poškodovanih.

Včeraj zvečer je med prebivalci Klavčičeve ulice na Bakovniku precej pozornosti in vznemirjenja povzročil domala filmski prizor, saj je kršitelj cestno prometnih predpisov, ki je od krožišča pri Lidlu z vozilom bežal v Klavčičevo ulico, uprizoril pravo dirkaško predstavo, s katero ni ogrožal zgolj sebe, ampak tudi občane in otroke na omenjeni ulici.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so policisti zaradi cestno prometnih kršitev – udeležbe v prometni nesreči s pobegom – ustavljali vozilo znamke Renault Twingo, vendar voznik na predpisane znake policistov ni hotel ustaviti, ampak je s prizorišča zbežal naprej.

Po informacijah očividcev dogodka je voznik Twinga z veliko hitrostjo, z gum naj bi se kar kadilo, zapeljal na Klavčičevo ulico, svoje vozilo zapustil na parkirišču za invalide, nato pa, skupaj s sopotnikom, zapustil vozilo ter svoj beg pred policisti nadaljeval peš.

Policisti so pri preverjanju vozila ugotovili, da so na ubežnem in zapuščenem vozilu nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu, zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi z identifikacijo udeleženih, prav tako pa zbirajo obvestila tudi drugih kršitvah cestno prometnih predpisov, ki jih je storil pobegli voznik.