Naslovnica / NOVICE / Čistimo pred lastnim pragom

Čistimo pred lastnim pragom

Da se je za lepše in prijetnejše bivanje ali nasploh življenje najboljše zanesti sam nase, je Brezjanom jasno. To so dokazovale že generacije pred nami, tako smo se naučili tudi “mlajši” in stiskamo pesti, da tak nauk od nas prevzamejo tudi tisti, ki jim danes še ni zares mar za take stvari.

Na pobudo in v soorganizaciji Občine Kamnik smo se tako v soboto, 26.03. 2022, pridružili spomladanski čistilni akciji. Zima in neodgovorni posamezniki so tudi v naših koncih namreč poskrbeli, da je bilo treba ponovno zavihati rokave.

V sobotnem dopoldnevu smo torej očistili pot proti Gozdu, ki se očitno nekaterim mimovozečim zdi imenitno odlagališče embalaže od malice, pospravili črno odlagališče pod Vovarjem, končno odstranili polivinil na Jevševcu in ostanke baliranja na koncu vasi (proti Godiču).

 

Vse to smo naložili na traktor, ki ga je suvereno upravljal Bojan Zvržina. Vsako pravo delo se seveda konča z likofom. Tudi naše se je in z ugotovitvijo, da se tiste prave spremembe začnejo dogajati v majhnih, lokalnih okoljih in da je fino opreti se na lastne roke in delovati v korist skupnosti.

Mihela Gabrovec
📷 Tatjana Zvržina