Naslovnica / NOVICE / Člani DSOSPP Kamnik na odprtju razstave Nastije Fijolič

Člani DSOSPP Kamnik na odprtju razstave Nastije Fijolič

Člani Društva staršev otrok s posebnimi potrebami Kamnik so se, 13. februarja, v Slovenskem etnografskem muzeju udeležili odprtja fotografske razstave Nastije Fijolič – Poglej in videl boš.

nastija-fijoličNastija Fijolič je fotografinja, ki s svojo fotografsko razstavo izpostavlja tematiko telesnih idealov v današnji družbi, oz. kot je sama zapisala v vabilu na razstavo: “S svojo drugo fotografsko razstavo z naslovom “Poglej me in videl boš,” sem se dotaknila pereče tematike telesnih idealov v današnji družbi.

Z razstavo smo razgalili predsodke, ki jih ima družba do drugačnih in posebnih. Pravzaprav smo razgalili nas same. Projekt smo izvedli v vsej čistosti fotografskega studija, tako da smo se vsi za trenutek počutili kot del tega famoznega modnega in idealnega sveta. Z razstavo želim ljudi spodbuditi k drugačnemu, bolj ‘odprtem’ razmišljanju, ki bi pravzaprav moralo biti samoumevno. Če človeške proporcije niso popolne, mar to pomeni, da telo ne zadostuje tako imenovanim idealom lepega in seksipilnega telesa? Pa je temu res tako? Takšna in podobna vprašanja se nam porajajo ob pogledu na fotografije.”

nastija-fijolič1

Člani društva staršev otrok s posebnimi potrebami pravijo, da je bil obisk razstave zanimiv in poučen v vseh pogledih, ogled razstave, ki si jo je v Slovenskem etnografskem muzeju moč ogledati do 13. aprila. 2015, pa toplo priporočajo tudi vsem ostalim.

dsopp-razstava