Naslovnica / NOVICE / Člani novega sveta KS Kamniška Bistrica so že pričeli z delom

Člani novega sveta KS Kamniška Bistrica so že pričeli z delom

V Krajevni skupnosti Kamniška Bistrica je zavel nov, precej zagnan zagnan veter, saj so člani novega sveta Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica, v katerem je le en član nastopil svoj drugi mandat, že kmalu po novem letu pričeli z delom, k sodelovanju pa vabijo tudi svoje sokrajanke in sokrajane.

Na drugi izredni seji so člani novega sveta KS Kamniška Bistrica seznanili s predvidenimi finančnimi prilivi v letu 2019. Le-ti znašajo okoli 5.000 EUR dotacij iz občinskega proračuna ter 12.000 EUR strogo namenskih sredstev od grobnin in najemov mrliške vežice v Stranjah.

Kot eno izmed prvih prioritet so si krajevni svetniki in svetnice zastavili, da ugotovijo v kakšnem stanju je Krajevni dom  KS Kamniška Bistrica na Vegradu, ki je v lasti krajevne skupnosti, ter da na podlagi ugotovljenega stanja pripravijo vizijo za prihodnost doma, ki so ga v letih po drugi svetovni vojni, s prostovoljnjim delom zgradili krajani sami.

Preteklo nedeljo so člani sveta KS opravili ogled zapuščenega objekta in pregledali projektno dokumentacije iz leta 2014, v kateri je podrobno razdelana prenova doma. Laično so ugotovili, da sam dom ni v pretirano slabem stanju, medtem ko pa je stanovanjski del doma v zelo slabem stanju.

Glede na skromna finančna sredstva s katerimi razpolaga krajevna skupnost, se člani sveta pri oživitvi Krajevnega doma nadejajo pomoči lokalnih podjetij in obrtnikov, ki delujejo na območju KS Kamniška Bistrica in drugih podpornikov, seveda pa tudi sokrajanov, zato vse skupaj pozivajo k čim močnejši vključitvi v delovanje krajevne skupnosti, tako pri idejah, delovnih akcijah, kot finančni ali materialni pomoči, ki jo bodo potrebovali.

Vsi, ki bi se radi aktivno vključili v delovanje in utrip KS Kamniška Bistrica, se lahko z idejami, pobudami in predlogi obrnete na novega predsednika Damijana Krmavnarja (damjan.krmavnar@siol.net), obenem pa spremljate prihodnje pozive na delovne akcije, ki bodo, med drugim, objavljeni tudi na straneh portala Kamnik.info.