Naslovnica / ŠPORT / Člani TK Trisport so uspešno izpeljali še en Triatlon Bled

Člani TK Trisport so uspešno izpeljali še en Triatlon Bled

Triatlonski klub Trisport Kamnik Exoterm je v soboto, 3. septembra 2016, ponovno organiziral tradicionalni Triglav triatlon Bled, na katerem so kamniški triatlonci znova zabeležili kopico odličnih rezultatov.

V sklopu enega izmed najlepših in najpomembnejših tradicionalnih mednarodnih triatlonskih tekmovanj v Sloveniji, ki se ga vsako leto udeleži veliko število triatloncev iz številnih držav, sta bili najpomembnejši Evropski mladinski pokal, kjer je nastopilo 39 deklet in 59 fantov iz dvajsetih držav ter državno prvenstvo v olimpik triatlonu, tekmovanje pa že vrsto let šteje tudi za pokal Alpe-Adria.

triatlon bled 2016 1

Triglav triatlon Bled je prireditev, na kateri člani TK Trisport s pomočjo staršev vadečih otrok, prijateljev in dolgoletnih sodelavcev kluba, vsako leto, razen že omenjenih tekmovanj, organizira še cici akvatlon za najmlajše, super sprint triatlon, triatlon za vsakogar, štafetni triatlon, izvzeti pa niso niti najmlajši otroci, ki so se tudi to leto lahko preizkusili na Babadujevi tekmi poganjalčkov.

Letos je k odlično izvedeni tekmi izdatno pripomoglo tudi vreme, samo tekmovanje pa so dodatno popestrili tudi domači tekmovalci, ki so dosegli nekaj vrhunskih, omembe vrednih rezultatov.

triatlon bled 2016 3

Na evropskem mladinskem pokalu smo se veselili zmage slovenske tekmovalke Eve Skaza, ki sta ji sledili Avstrijki Totschnigova in Feuesingerjeva, na odlično 4. mesto pa se je v konkurenci 39. tekmovalk uvrstila mlada Kamničanka Tjaša Vrtačič.

Da si zasluži udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki bo čez štirinajst dni v Mehiki, je ponovno dokazal tudi Trisportov tekmovalec Matevž Planko,  ki je tokrat osvojil 2. mesto, za Izraelcem Sagivom in pred Madžarom Olsarjem. Pri fantih je tekmovalo 59 triatloncev.

Rezultati ETU:

triatlon bled 2016 7

Državna prvaka v triatlonu na olimpijski razdalji sta postala Maruša Klemenc, TK Utrip in Jaka Kaplan TK Ribnica. Po kategorijah pa je šlo v Kamnik še nekaj naslovov državnih prvakov: Mateja Mancin, Romana Capuder in Miro Kregar (vsi TK Trisport Exoterm).

 

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate s klikom na povezavo: Rezultati DP

Nataša Planko
Fotografije: Tomaž Vrtačič in Tomaž Strgar