Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Članstvo NSi Kamnik soglasno ZA koalicijo z županom

Članstvo NSi Kamnik soglasno ZA koalicijo z županom

Kamnik (7. 11. 2014) – Nocoj je potekal izredni zbor članstva Nove Slovenije Kamnik, katerega glavna točka je bila razprava in glasovanje o tem, ali bo NSi Kamnik v prihodnjih štirih letih tvorila občinsko koalicijo z Listo kamniškega župana Marjana Šarca. Zbrani člani so vstop v koalicijo soglasno podprli.

V uvodnem nagovoru je predsednik OO NSi (in poslanec DZ) mag. Matej Tonin zbrane člane obvestil o prejemu povabila s strani kamniškega župana Marjana Šarca, da bi NSi skupaj z njegovo listo tvorila naslednji mandat občinsko koalicijo in da je bila v ta namen ustanovljena posebna pogajalska skupina, ki je s predstavniki Liste Marjana Šarca in županom Šarcem uskladila tekst koalicijski pogodbe.

Nato je članica pogajalske skupine Ivanka Učakar zbranim članom podrobno predstavila besedilo koalicijske pogodbe med Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik in Novo Slovenijo Kamnik, Pogodbe za Kamnik 2014–2018. Med drugim je izpostavila v koalicijsko pogodbo zapisan enakopraven odnos obeh koalicijskih partneric in nekatere podrobnosti koalicijske pogodbe, kot je npr. vzpostavitev »Kamniške modre knjige«, v kateri bosta koalicijski stranki popisali vse investicije, ki jih mora občina izpeljati zaradi zakonskih ali drugih predpisanih obveznosti, kot tudi vse investicije, ki si jih želijo občani. S Kamniško modro knjigo bo tako končno oblikovan seznam prioritet, na podlagi katerih bo vsakdo jasno videl, kdaj bo določen del infrastrukture zgrajen.

nsi_Kamnik_v_koalicijo

Matej Slapar – Z vstopom NSi v koalicijo z županom Šarcem bo drugi podžupan Občine Kamnik.

Kljub temu, da gre za formalno koalicijo dveh najmočnejših strank v občinskem svetu, pa je v koalicijski pogodbi zapisano, da koalicija ponuja opoziciji »Partnerstvo za napredek občine Kamnik«, katerega namen je doseči čim širše soglasje in enotnost pri rešitvah za občino Kamnik. Sodelovanje bo temeljilo na enakopravni udeležbi opozicijskih predstavnikov pri usklajevanju (naj)pomembnejših odločitev in projektov v občini Kamnik pred formalno obravnavo aktov na sejah občinskega sveta.

Občinski svetnik in Matej Slapar je v nadaljevanju zbora predstavil besedilo Protokola o sodelovanju koalicijskih svetniških skupin v Občinskem svetu Občine Kamnik, občinski svetnik dr. Damjan Hančič pa je orisal zgodovino delovanja občinskega odbora in svetniške skupine NSi v preteklih 20-tih letih in predstavil nekatere pričakovane pozitivne kot tudi morebitne negativne posledice pristopa NSi k županovi koaliciji.

Sledila je razprava članstva o predloženih dokumentih, na katerem so se vsi razpravljavci strinjali, da je potrebno po več letih opozicijske drže, prevzeti aktivnejšo in odgovornejšo vlogo pri vodenju naše občine. Poudarjeno je bilo, da smo stranka, ki nima za sabo »stricev iz ozadja«, ki bi jo silili v koalicijo zaradi »zadovoljevanja« njihovih koristi in potreb, hkrati ne rešujemo nikogaršnji poklicno eksistenčni problem in smo zanesljiv ter zvest partner, čeprav znamo biti tudi naporni zaradi zahteve po doslednem spoštovanju danih zavez in dogovorov.

NSi kot podžupana ponuja županu Šarcu v pomoč tudi zelo kvalitetno in usposobljeno osebo za delo v njegovem teamu. To je ekonomist Matej Slapar iz Mekinj, ki kljub mladosti (letos je dopolnil 30 let) ni novinec v kamniškem političnem prostoru (bil je že dva mandata občinski svetnik NSi v občinskem svetu) niti mu ne primanjkuje konkretnih izkušenj dela na terenu z občani oz. krajani. Že od mladih nog namreč pomaga na domači manjši kmetiji (je vajen trdega fizičnega dela), več let je bil predsednik Krajevne skupnosti Mekinje, dejaven je tudi kot član Športno-kulturnega društva Mekinje. Poleg zaključevanja magisterija iz ekonomskih ved, je zaposlen v mednarodnem podjetju, ki deluje v državah EU in na Balkanu ter ZDA. Tam je skrbi za obdelavo, predstavitev in ažurnost podatkov, potrebnih za pravilno odločanje lastnikov podjetij in vodij projektov. Kot vedno poudarja »sta natančnost in ažurnost pri tem delu izredno pomembni«. To je vsekakor dobra popotnica za njegovo novo podžupansko mesto, saj tja ne bo prišel le sedet ali se slikat, ampak zlasti delat.

V skladu s pozitivno naravnanostjo za vstop v koalicijo, ki je bila razvidna iz razprave, so navzoči članice in člani po koncu razprave z glasovanjem tudi soglasno podprli vstop NSi v županovo koalicijo.

Če povzamemo, je izredni občni zbor članstva NSi sprejel naslednje pomembnejše sklepe:

– Izredni zbor članstva Nove Slovenije Kamnik soglaša z vstopom Nove Slovenije Kamnik v koalicijo z Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik za mandatno obdobje 2014–2018 oz. dokler veljata Koalicijska pogodba med Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik in Novo Slovenijo Kamnik, Pogodba za Kamnik 2014–2018, in Protokol o sodelovanju koalicijskih svetniških skupin v Občinskem svetu Občine Kamnik, in dokler Matej Slapar opravlja funkcijo podžupana Občine Kamnik.

– Izredni zbor članstva Nove Slovenije Kamnik pooblašča predsednika Nove Slovenije Kamnik mag. Mateja Tonina, da v imenu Nove Slovenije Kamnik podpiše Koalicijsko pogodbo med Listo Marjana Šarca – Naprej Kamnik in Novo Slovenijo Kamnik, Pogodbo za Kamnik 2014–2018, in Protokol o sodelovanju koalicijskih svetniških skupin v Občinskem svetu Občine Kamnik.

– Izredni zbor članstva Nove Slovenije Kamnik potrjuje Mateja Slaparja za kandidata za podžupana Občine Kamnik v mandatnem obdobju 2014–2018.

Besedilo in fotografije: NSi Kamnik – http://www.nsi-kamnik.net

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve