Naslovnica / NOVICE / COVID-19: Konec tedna je bila v Kamniku odkrita le ena nova okužba

COVID-19: Konec tedna je bila v Kamniku odkrita le ena nova okužba

Po močnem porastu števila novoodkritih okužb med prebivalci kamniške občine v minulem tednu, je bil ta konec tedna odkrit le en nov primer okužbe z novim koronavirusom.

Kljub bojazni, da se bo strmo naraščanje okuženih oseb med prebivalci občine Kamnik, v kateri je bilo v zadnjih sedmih dneh odkritih kar 13 novih primerov potrjene okužbe z novim koronavirusom, kar predstavlja dobro četrtino vseh do sedaj odkritih primerov, stanje tekom vikenda, v nasprotju s pričakovanji in bojaznijo nekaterih, k sreči precej umirilo.

V soboto namreč ni bilo potrjenega nobenega novega primera, medtem ko je bil še en primer okužbe, po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika COVID-19, odkrit in potrjen v nedeljo.

Od začetka epidemije je bilo med prebivalci občine Kamnik z novim koronavirusom skupaj potrjeno okuženih 54 občank in občanov oz. 0.181 % od 29847 prebivalcev, ki živijo na območju naše občine.

Trenutno je na območju kamniške občine registriranih 14 aktivnih primerov okužbe, 40 občank in občanov je, od začetka epidemije, okužbo že prebolelo, k sreči pa smrten primer zaradi posledic okužbe s COVID-19, med prebivalci naše občine še ni bil zabeležen.

Kljub vzpodbudnim novicam, ki morda kažejo na umirjanje rasti števila novoodkritih okužb na Kamniškem, pa vseeno velja, že zaradi uvidevnosti do najbolj ranljivih skupin, dosledno upoštevati predvidene preventivne ukrepe, med katere sodijo tudi redno umivanje ter razkuževanje rok in nošenje zaščitne maske v trgovinah in na drugih javnih krajih.