Naslovnica / NOVICE / COVID-19: V Gornjem Gradu je potrjeno okuženih že skoraj 2,5% vseh prebivalcev občine

COVID-19: V Gornjem Gradu je potrjeno okuženih že skoraj 2,5% vseh prebivalcev občine

V Kamniku, Domžalah, Mengšu, Komendi, Gornjem Gradu, Šenčurju in Lukovici je bilo tudi v četrtek in petek še vedno potrjenih veliko novih okužb med občani.

Po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19 se je širjenje okužb z novim koronavirusom med prebivalci Kamnika in sosednjih ter bližnjih občin tudi v minulih dveh dneh nadaljevalo z domala nezmanjšanim tempom.

Največ novih okužb je bilo v četrtek, 5. in petek, 6. novembra 2020, potrjenih med prebivalci občine Kamnik, saj je bilo v petek odkritih 38, v soboto pa 44 novih primerov okužbe med občani, medtem ko število aktivnih okužb med Kamničani trenutno znaša 510 primerov.

Število aktivnih okužb med občani se je v zadnjih nekaj dneh precej zmanjšalo v občini Domžale, kjer imajo trenutno zabeleženih 517 aktivnih primerov, kar sicer najbrž še ni razlog za veselje, je pa vseeno precej bolje kot pred dobrim tednom dni, ko je bilo v sosednji občini zabeleženih že 672 aktivnih primerov. Še posebej, ker je bilo v četrtek med Domžalčani potrjenih 25 novih primerov, včeraj pa 36.

V občini Mengeš se je število okuženih občanov povzpelo na 169 primerov, pri čemer je bilo v četrtek med Mengšani potrjenih 12 novih okužb, včeraj pa kar 27.

Nekaj manj okuženih občank in občanov imajo trenutno tudi v občini Komenda, kjer beležijo 104 aktivne primere, pri čemer je bilo 5 novih primerov potrjenih v četrtek, 9 pa v petek.

Novi koronavirus pa se še vedno precej množi med prebivalci občine Gornji Grad, kjer je bilo v četrtek odkritih 6, v petek pa 8 novih primerov, število aktivno okuženih občanov pa je naraslo na 61 primerov, kar znaša že skorajda 2,5 % vseh prebivalcev sosednje občine.

Kar se tiče števila aktivno okuženih prebivalcev so razmere vsaj nekoliko boljše tudi v občini Lukovica, v kateri trenutno beležijo 108 aktivnih okužb, tako v četrtek, kot tudi v petek, pa je bilo v omenjeni občini potrjenih po 6 novih primerov.

Med preostalimi sosednjimi in bližnjimi občinami so bili včeraj, 6. 11. 2020, novi primeri okužb potrjeni tudi v občinah Zagorje (20), Šenčur (6), Vodice (4), Trzin (3), Preddvor (3), Moravče (2), Nazarje (2), in občini Luče (1).