Naslovnica / NOVICE / COVID-19: “Žurersko” norenje okužb v Domžalah in Lukovici, Moravčah, Mengšu, Cerkljah in Kamniku

COVID-19: “Žurersko” norenje okužb v Domžalah in Lukovici, Moravčah, Mengšu, Cerkljah in Kamniku

Med prebivalci Domžal in Lukovice, pa tudi Moravč, Mengša, Cerkelj in Kamnika, se nove okužbe širijo kot požar, virus pa naj bi se, po zabavi v prejšnjem tednu, še posebej hitro širil med domžalskimi obrtniki.

Širjenje novega koronavirusa med občani Domžal in Lukovice ter tudi Moravč in Mengša dobiva zaskrbljujoče epidemiološke razsežnosti, saj je bilo samo včeraj, 22. 10. 2020, po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, med prebivalci občine Domžale potrjenih kar 89 novih okužb, medtem ko je bilo med občani občine Lukovica odkritih 15 novih primerov okužbe, v občini Moravče 10, v občini Mengeš pa 13 novih primerov okužbe.

Kot smo uspeli neuradno izvedeti, naj bi k širjenju okužbe na Domžalskem v precejšnji meri prispevali tudi tamkajšnji obrtniki, ki so si konec prejšnjega tedna, tik preden so se zaprli gostinski obrati, navkljub vsem preventivnim priporočilom, privoščili veliko zabavo oz. “nepozaben” nžur, na kateri naj bi se okužil dobršen del, če ne kar večina udeležencev zabave.

Spričo številnih novo odkritih okužb se je v Domžalah močno povečalo tudi število primerov aktivnih okužb med občani, saj imajo trenutno zabeleženih že kar 451 aktivnih okužb, skupno število okuženih občanov pa je naraslo tudi v Lukovici – 70 aktivnih okužb, v Mengšu – 89 aktivnih okužb in Moravčah – 76 aktivnih okužb.

Le nekoliko počasneje, vseeno pa zaskrbljujoče hitro, se okužbe med prebivalci širijo tudi v občini Kamnik, kjer je bilo včeraj potrjenih 35 novih primerov okužbe, skupno število okuženih prebivalcev občine, pa je naraslo na 222 primerov.

Precejšnje število novih primerov okužb med občani je bilo včeraj, 22. 10. 2020, potrjenih tudi med prebivalci občine Cerklje, in sicer 9, število aktivnih okužb pa znaša že 76 primerov.

Okužbe z novim koronavirusom pa se hitro in vsakodnevno širijo tudi v preostalih sosednjih in bližnjih občinah, saj so bili novi primeri okužbe, po podatkih Ministrstva za zdravje in sledilnika COVID-19, včeraj odkriti in potrjeni tudi med občani občin Preddvor (4), Komenda (3), Vodice (4), Trzin (5), Zagorje (11), Vransko (2), Nazarje (2) in Luče (2).