Naslovnica / ŠPORT / ‘Cufi’ še naprej ostaja predsednik Calcit bike Teama

‘Cufi’ še naprej ostaja predsednik Calcit bike Teama

Na četrtkovem občnem zboru so izvolili novo-staro vodstvo Calcit Bike Teama. Predsednik kamniškega gorsko kolesarskega kluba ostaja Ciril Grkman, ki zelo uspešno Calcit Bike Team vodi od leta 2001. Grkman je bil edini kandidati za mesto predsednika. Namesto Mohorja Vrhovnika je novi športni direktor Luka Žele.

Upravni odbor Calcit Bike Teama tako sestavljajo Ciril Grkman, Luka Žele, Petra Kranjec, Miha Kirn, Boštjan Hribovšek, Urška Veselko Babnik in Mohor Vrhovnik.

Na občnem zboru, ki je bil v Gostišču pri planinskem orlu v Stahovici, so poleg volitev organov v društvu spregovorili še o financah in načrtih za leto 2015. Calcit Bike Team je v letu 2014 finančno uspešno posloval, naredil je plus, ki pa ga bo vložil v nakup potrebnih rekvizitov za dirke in treninge, del pa v gradnjo proge pump track. Ta bo zrasla za kamniško gimnazijo. Šola je načrt že potrdila, gradnja se bo začela še spomladi. Pump track bo namenjen v prvi vrsti mlajšim (pa tudi starejšim), da bodo spoznavali začetke gorskega kolesarstva, izpopolnjevali svojo tehniko in veščine.

Korenine kamniškega gorskega kolesarstva segajo v leto 1994, ko je nastal predhodnik današnjega kluba Calcit Rock Shox. V Calcit Bike Team se je preimenoval leta 2001, ko sta se združila KD Kamnik in Calcit Rock Shox. Od takrat naprej je Calcit Bike Team rastel, dandanes pa velja za najboljši slovenski klub v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu.

Calcit Bike Team