Naslovnica / NOVICE / Dan kamniških planin v dolini Bistrice

Dan kamniških planin v dolini Bistrice

Danes Pri Jurju v Kamniški Bistrici poteka Dan kamniških planin, ki prvič ni organiziran v hribih temveč v dolini.

Razlog za tem tiči v dejstvu, da si marsikdo želi na prireditev, vendar zaradi zdravja ali let ni zmožen premagati razdalje do Kamniškega sedla. Tako letos prireditev poteka v piknik centru Pri Jurju, kjer pa se odvija veliko različnih dejavnosti na enkrat.

Na Dnevu kamniških planin se lahko povzpnete na umetno plezalno steno, izveste vse o vzdrževanju planinskih poti, ponovite tečaj prve pomoči, se odpravite na lov na zaklad ali pa pobrskate v zbirateljskem kotičku za kakšno zanimivo broško. Ogledate si lahko tudi likovni natečaj kamniških šol z naslovom V hribih se dela dan, razstava pa visi nad mizami za katerimi si lahko privoščite odličen Cojzov bograč.

V kulturni program nas je popeljal nastarejši pevski zbor na slovenskem – Lira, na oder pa so bili povabljeni Tone Škarja, France Malešič, Bojan Polak, Zdravko Bodlaj in Cene Griljc, vsak izmed njih pa je delil svojo zgodbo o planinah in hribih. Za glasbeno spremljavo je poskrbel tudi citrar Tomaž Plahutnik, kasneje pa se mu je pridružila njegova hčerka Ana, ki je odpela nekaj slovenskih pesmi. Kulturni program se je zaključil z ogledom slik Ceneta Grilca zatem pa so zbrane pričeli zabavati Sprukci.

Dejavnosti in delavnice potekajo cel dan, zato v primeru da za današnje popoldne še nimate načrtov, le pohitite v Kamniško Bistrico na druženje in zabavo.

Laura Hribar