Naslovnica / Napovedi in obvestila / Dan odprtih vrat rejcev drobnice

Dan odprtih vrat rejcev drobnice

Rejci drobnice vas v soboto, 19. oktobra 2019, med 11. in 17. uro vabijo na svoje kmetije. Ovčerejci in kozjerejci vam bodo prijazno predstavili, kako poteka njihov vsakdan na kmetiji, kmetovanje in pomen pridelave hrane ter ohranjanja obdelanega in poseljenega podeželja. Pripravili bodo poskušnje njihovih izdelkov iz mesa ali mleka ovc in koz. Na nekaterih ovčerejskih kmetijah boste lahko ustvarjali iz volne in domov odnesli polsten izdelek, ki ga boste sami naredili.

Seveda boste imeli tudi priložnost za nakup domačih izdelkov iz mesa in mleka drobnice in si popestrili jedilnik z visoko vrednimi živili. Prihajajoči hladnejši dnevi bodo prijetno topli v izdelkih iz domače ovčje volne. Lahko pa boste samo uživali v lepem podeželskem okolju, ki ga rejci drobnice negujejo tudi za vas.

Slovenija je s svojimi zelenimi površinami in hribovitim svetom pravi raj za rejo drobnice. Te skromne živali, ki so bile v nekem obdobju naše preteklosti odrinjene na rob, zadnja leta ponovno oživljajo nekdaj zapuščene pašnike. Proizvodi, ki jih dajejo pašne živali, so tudi v Sloveniji čedalje bolj cenjeni. Zato je pomembno, da vemo, kje in kako je prirejena in pridelana hrana, ki jo zauživamo.

Prisrčno vabljeni!

Na Kamniškem bo svoja vrata za obiske odprla kmetija Pr’ Ropet v Volčjem Potoku.

Pr’ Ropet – Domen Virant
Volčji Potok 7
1235 Radomlje
031 267 158
domenvirant@gmail.com

www.facebook.com/kmetijapriropet/