Naslovnica / NOVICE / Dan odprtih vrat svetovalne pisarne za starejše

Dan odprtih vrat svetovalne pisarne za starejše

Dan odprtih vrat svetovalne pisarne za starejše zavoda Oreli je potekal 2. aprila 2016, v okviru praznovanja občinskega praznika, v svetovalni pisarni za starejše. Namenjen je bil predstavitvi pozitivnega in ustvarjalnega okolja za vse generacije, predvsem za starejše in mlajše občane občine Kamnik.

dan odprtih vrat oreli 16V predstavitvi dela ste lahko prepoznali vzgojo za pozitivne vrednote, spodbujanje dobrih medsebojnih odnosov, spoštljivo komunikacijo in drobna dejanja prijaznosti.  Občani so si lahko ogledali prostore pisarne, pridobili informacije o delu ter s prostovoljci prijazno poklepetali. Pri tem so jim tudi postregli s piškoti, kavo ali čajem.

Glavni program je potekal ob 11.uri.  Pričel se je z nagovorom direktorice Zavoda Oreli Martine Ozimek, ki je spregovorila o medgeneracijskem povezovanju za kvalitetno medsebojno pomoč  in spoštovanju ter se zahvalila Občini Kamnik in donatorjem za podporo njihovega delovanja.

Zbrane je v imenu občine Kamnik nagovoril podžupan, Igor Žavbi, in pohvalil prizadevanja Zavoda Oreli: »Solidarnost in spoštovanje spremljata in vodita prostovoljce na vsakem koraku, tako kot našega rojaka, generala Maistra. Hvala vsakemu izmed vas za vaše plemenito delo in naj solidarnosti nikoli ne zmanjka.«

dan odprtih vrat oreli 15

Voditeljice treh izbranih prostovoljskih skupin so predstavile delo v  Zavodu Oreli. Najprej je ga. Darinka Wernicke za skupino »Pogovori v nemščini« povedala, da jih druži učenje  jezika in prijetna srečanja.

dan odprtih vrat oreli 17

Tudi prostovoljka Marija Gorjup je dodala, da so ji srečanja v  veliko veselje in koristno preživljanje prostega časa. Sledila je Zvezdana Bošeska, ki povezuje starejše v skupini »Joga smeha«. Povedala je, kako pomemben je smeh v današnjem življenju pri premagovanju vsakdanjih težav. Zatrdila je, da se premalo smejimo, saj je smeh pol zdravja ter povabila prisotne, da se vključijo v skupino. Danica Kocjančič je zelo tenkočutno opisala, kako poteka delo v »Likovni skupini«. Nina Koželj, ki je njihova voditeljica, zna vsaki udeleženki osebno prisluhniti in jo usmerjati v likovnem napredovanju.

dan odprtih vrat oreli 4

dan odprtih vrat oreli 20Uradni del je zaključil Roman Rener, ki je življenje ponazoril s premico, na kateri se nahaja vsakdo izmed nas. »Medgeneracijsko pa pomeni,« je še dodal, »da v vsakem obdobju starosti poskušamo razumeti starejše in mlajše od nas.« Udeležence je v pisarno povabil na otvoritev likovne razstave in ogled filma Prostovoljstvo, mladost in starost.

Po uradnem delu je potekala delavnica z naslovom Sovražni govor – kako ga prepoznati in kako ukrepati. Moderatorka delavnice je bila prostovoljka, ga.  Zehra Bečiragić. Da je tema zelo aktualna, je pokazal velik odziv udeležencev, ki so aktivno sodelovali v razpravi.

Na stojnici so v času odprtih vrat zbirali mnenja na vprašanje »Kaj je osebna sreča«. Potekale so tudi spremljajoče delavnice – kreativno pisanje in družabne igre. Občani so se lahko vključili v prihajajoče aktivnosti Zavoda Oreli s pisnimi prijavami.

dan odprtih vrat oreli 5

Preko vsega dopoldneva pa je potekala tudi foto delavnica, ki sta jo vodila Dušan Letnar in Katja Vavpetič, oba prostovoljca Zavoda. Fotografirala sta dogajanje ter posnela tudi portrete tistih, ki so bili dovolj drzni, da so si vzeli trenutek in pozirali.

 

Besedilo: Zavod Oreli
Fotografije: Katja Vavpetič

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve