Naslovnica / Napovedi in obvestila / Dan trniča in srečanje harmonikarjev na Veliki planini

Dan trniča in srečanje harmonikarjev na Veliki planini

V soboto, 28. julija bo na Veliki planini, pred gostiščem Zeleni rob, potekalo že 22. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, 29. julija pa bo potekal Dan trniča.

Srečanje harmonikarjev na Veliki planini

Prijave potekajo na dan prireditve od 8.00 ure do 9.00 ure pred spodnjo postaji nihalke na Veliko planino. Tekmovanje poteka v organizaciji društva RD Rigelj ter se prične ob 10. uri.

Ob prijavi plačate startnino v višini 10,00 EUR. Pri tem dobite brezplačen bon za prehrano in povratno karto za nihalko + sedežnico. Vsak tekmovalec prejme spominsko majico in diplomo!

V gostišču Zeleni rob bomo za lačne poskrbeli ter postregli z enolončnicami, odličnimi sladkimi štruklji, kislim zeljem, ajdovimi žganci, kislim mlekom ter drugimi dobrotami!

Dan trniča na Veliki planini

Nad Kamnikom čisto zares pastirji še vedno živijo, kot so nekdaj. Tam se čas ustavi, oko razživi, na prelepi panorami Kamniško-Savinjskih Alp se duša spočije. Okuša se pastirske jedi iz sveže pomolzenega mleka in na prav poseben dan, na dan trniča, si v idilični pastirski vasici lahko sami izdelamo tradicionalni velikoplaninski sir trnič.

V nedeljo, 29. julija, bojo pred Preskarjevim muzejem v Velikem pastirskem stanu na Veliki planini potekale delavnice izdelave trniča. Trnič boste lahko preizkusili tudi v gostišču Zeleni rob, kjer bodo na ta dan nudili jedi s trničem. Naše najmlajše bo pred Preskarjevim muzejem obiskala tudi kravica Vel’ka.

 

Družinam so na voljo ugodne družinske vozovnice, saj se dva odrasla ter do štirje otroci lahko na planino z nihalko in sedežico povzpnejo le za 40€!

Vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.