Naslovnica / KULTURA / Danes je praznoval Palček Snoviček zvečer pa je zadišalo po sivki

Danes je praznoval Palček Snoviček zvečer pa je zadišalo po sivki

V Termah Snovik je na današnji dan potekalo pravo malo slavje, ki je razveselilo tako male kakor tudi velike obiskovalce zunanjega bazena.

Plavalce so namreč ob enajsti uri presenetile maskote, ki so se sprehodile mimo bazena in prav prijazno pozdravile vse, ki so si upali blizu. Najmlajši so bili namreč kar prestrašeni zaradi velikih pisanih prikaz, seveda le dokler se niso predstavile.

Prvi je malčke pozdravil Kuža Pazi, ki je s svojim poskakovanjem in mahanjem z repom privabil kar precejšnje število zvedavih očk, vse dvome pa je razblinila naslednja maskota Pikapolonica. Predstavili so se tudi Hrošček Simon iz Domžal, Sovica Ota iz Otroške akademije, Feniksovček iz ŠK Feniks, papiga Klara, ki prihaja iz Qlandije, kamniški Modri Mihec in seveda Palček Snoviček.

Maskote so z otroci zaplesale, kasneje pa so skupaj krenili v notranji bazen na delavnico legorobotike, ki je potekala pod okriljem Sovice Ote. Po enourni delavnici so otroci sledili maskotam na bosonogo pot, malce kasneje pa se je odvila plesna delavnica s Palčkom Snovičkom za katerega sedaj že vemo, da je odličen plesalec.

Fotografija: Terme Snovik

Pravo presenečenje pa je obiskovalce pričakalo v vodi. Otroci so imeli priložnost zaplavati skupaj s pravo pravcato morsko deklico Arabello, ki je otroškemu umu pričarala morsko pravljico. Zatem so plavalci tekmovali na napihljivih igralih, najboljši pa so seveda prejeli tudi nagrade.

Aktivno obarvan dan je otroke prav zagotovo izčrpal na ta račun pa so lahko starši, ki so podmladek uspavali, zvečer imeli možnost sodelovati v izdelovanju sivkinih šopkov. V Snoviku je namreč potekal Slovenski večer s prikazom in izdelavo dišečih šopkov, po sivki pa bo prav zagotovo omamno dišalo še dolgo po zaključenem druženju.

Najboljši šopki so bili nagrajeni, vsak pa je lahko svoj dehteč šopek seveda odnesel tudi domov.

 

 

Laura Hribar