Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (četrtek, 17. avgusta 2017)

Danes na Kamfestu (četrtek, 17. avgusta 2017)

Nocoj bo na Kamfestu  zabavno, vroče in ognjeno…

Program festivala Kamfest v četrtek, 17. avgusta 2017

10:00 v Keršmančevem parku:

Knjižnica pod krošnjami

17:00 v Keršmančevem parku:

Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru:

Plesni klub Šinšin: Brejk

Plesalci domačega Plesnega kluba Šinšin bodo tudi letos za najmlajše pripravili plesno poslastico, ki ne bo pustila ravnodušnih niti nekoliko starejših. Pridite pogledat, kaj pripravljajo mladi kamniški brejkerji.

20:00 na Glavnem odru:

Uroš Perić

Za Uroša pravijo, da je trenutno eden boljših glasbenikov na slovenski glasbeni sceni. Kar ni nenavadno, saj je v glasbenem poslu že dolgo; pot je pričel pri dvanajstih s preigravanjem in prepevanjem jazz standardov svetovno priznanih velikanov, dušo pa je potešil tudi ob igranju bluesa, soula, gospela. Je izjemen vokalist, pianist in interpret Raya Charlesa, ki je s koncertiranjem obšel domala cel svet, saj je nastopal skorajda povsod – od ZDA do Afrike.

21:00 v Mekinjskem samostanu:

Rdeča želva

La Tortue rouge / režija: Michaël Dudok de Wit / scenarij: Michaël Dudok de Wit, Pascale Ferran po režiserjevi
izvirni zgodbi / 2016, Francija, Belgija, Japonska / distribucija: Demiurg / 80’

Presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni v de Witovem edinstvenem minimalističnem slogu in produkciji slovitega japonskega studia Ghibli.

21:00 v Katzenbergu:

Pilenai

Litvanska trdnjava, ki je zgorela skupaj s tisoči, ki so verjeli v, Prešeren bi rekel, bognjo Živo, je zgolj metafora v tej kurjaži, silovitem požaru, ki ga ustvarjalci razplamtijo v namišljenem, a ne izmišljenem prostoru nekje med severom in jugom ter vzhodom in zahodom. Aktualne teme političnega sprenevedanja zgorijo v silovitem dizelskem punku, kjer se na koncu zabrišejo tudi tiste meje, ki so bile še malo prej tako jasne.

21:30 na Večernem odru:

Malamor

Skupina Malamor se nahaja na žanrskem razpotju kabareja, latina, swinga, soula, rockabillyja, pa vse do psihadelije in garažnega punka. Pesmi so napisane v angleškem, španskem, italijanskem in francoskem jeziku. Nenavadna mešanica stilov in idiomov je odraz širnih popotovanj pevke Sanaa Taha, dekleta tržaško-arabskih korenin, ki je velik del svojega življenja preživela v Mehiki.