Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (četrtek, 18. avgust 2016)

Danes na Kamfestu (četrtek, 18. avgust 2016)

Na Kamfestu niti sedmi festivalski dan ni dan za počitek.

 

17:00 Diversity in KUFR sejem (Glavni trg)

 

18:00Plesni klub Šinšin: Zobobol (Otroški oder)

20785_big_zobplesna predstava

Škratje so lahko naši najboljši prijatelji, dokler se ne prikradejo v našo ustno votlino, tam raziskujejo in nam povzročijo zobobol. Njihova največja sovražnika sta dobra ustna higiena in njena sopotnica zobna ščetka. Kaj vse pa se v naših ustih dogaja, ko nas napade zobobol?

 

19:00 Unity in Taival (Park mladih – Park Evropa)

20835_big_park-mladihUnity je 26-letni slovenski producent trance, progressive house in electro/big room glasbe. S produkcijo glasbe se je prvič srečal pred 7 leti, ko je svojo glasbeno pot začel z uptempo žanrom – freeform. Svoje prve izdaje je imel na Nizozemskem, pri tujih založbah pa je izdajal tudi v Angliji, Avstraliji, na Japonskem ter Finskem. Prav tako je bil večkrat povabljen na različne dogodke v tujino (Velika Britanija, Finska, Mavricij, Italija idr.).  Pred enim letom je začel delovati pod novim imenom – Unity. Pred kratkim pa so ga opazila večja glasbena imena in založbe.

Tavial je finski trance glasbeni duo, ki ga sestavljata Timo Vaittinen in Mikka Pelkonen. Nedavno sta se ustalila v HelsinkiVibe Studios, kjer širita svojo ljubezen do elektronske plesne glasbe. Njune samostojne in kolaborativne produkcije niso ostale neopažene s strani nekaterih največjih imen na sceni. Skozi leta njunega delovaja ju podpirajo vzpostavljeni umetniki, kot so Armin van Buuren, Dash Berlin, Paul van Dyk, Super8 & Tab, Gareth Emery in Daniel Kandi.

 

19:00Barbara Božič: Popotovanje v svet pravljičnih junakov (Keršmančev park)

 

19:30Plezalni klub Kamnik: Kamklajmb (Samčev predor)

20792_big_kamklajmbPlezanje po umetni steni v centru Kamnika je zdaj že nekajletna stalnica, ki Kamfestu prinaša adrenalinsko komponento. Kamklajmb bo pod tem imenom izveden drugič (prej je bil poznan kot Stankov memorial), ob glasni glasbi pa se bodo plezalci različnih veščinskih stopenj med seboj primerjali do poznega večera.

 

20:15 Panda (Glavni oder)

20746_big_pandaSkupina Panda tudi po tridesetih letih uspešno vodi svojo glasbeno pot. V teh letih so ustvarili zavidljiv glasbeni opus in si pridobili zvesto občinstvo. Njihove skladbe so izvedene z dovršeno uigranostjo, zvočna estetika pa ustvarja enkratno vzdušje. Značilni ženski vokal daje Pandinim pesmim svojevrsten pečat in karakter ter poskrbi za samosvojo interpretacijo.

 

21:00 Kino Kamfest: Šiška Deluxe (Oder v parku)

20802_big_siska-deluxekomična drama / 2015, Slovenija

Trije ne več mladi prijatelji iz otroštva se odločjo, da bodo v življenju poskusili uspeti s pizzerijo. Sprva se zdi projekt obsojen na neuspeh, ker jim ob vseh nerazrešenih težavah ne gre zlahka od rok. V pravem trenutku se pojavi skrivnostna Milena, ki neobetavnim gostincem priskoči na pomoč. Spremljamo vzpone in padce glavnih protagonistov v osebnem življenju pa tudi pri uresničevanju poslovne ideje. Toda tudi večni mladeniči enkrat odrastejo in prav to je pot, ki jo prehodijo glavni junaki filma Šiška Deluxe.

 

22:00Dre Hočevar Trio – Coding of Evidentiality (Jazz Zaprice)

20755_big_dre_hocevar_trio_by_peter_gannushkin-06Dre Hočevar – bobni / interakcija, Cene Resnik – saksofon in Domen Gnezda – kitara

Dre Hočevar je bobnar, tolkalec, skladatelj in improvizator. Življenje brez glasbenih izzivov se mu zdi pusto, tako da od njega ne pričakujte prežvečenih glasbenih form, vedno je na poti iskanja novih izzivov in priložnosti. Njegovo ustvarjanje je navdihujoče, lahko pa je tudi provokativno. Prvencu Motion In Time sta sledili še bolj izzivalen Coding Of Evidentiality in letos Collective Effervescence, oba za portugalsko založbo Clean Feed. Na izid pa že čaka plošča posneta s širšo zasedbo.

Za nastop na jazzovskem odru festivala Kamfest je Dre v zasedbo povabil saksofonista Ceneta Resnika in kitarista Domna Gnezda. Pričakujemo lahko zajeten kos improvizirane glasbe, spontane interakcije in izvrstne medigre. Večina kompozicijskih orisov je sicer avtorstvo Dreja Hočevarja in klub mladosti se že lahko kosa z vodilnimi mački v tem poslu. Pustimo se presenetiti.

 

22:00Sanjska dekleta (Večerni oder)

20827_big_veronikaVečer Sanjska dekleta bo v znamenju šestih vokalist: Teja Poljanšek, Klara Koprivec, Vesna Drolc, Lana Bučevec, Selma Veladžić in Nina Perhavec. Ne gre za zasedbo, kjer bi šest deklet skupaj glasno odpelo neko pesem, ampak se tekom koncerta predstavijo tudi kot posameznice s samosvojim glasbenih izrazom. S spremljevalno skupino vas bodo popeljale skozi glasbeni kolaž – od šansona do balkanskih melodij.