Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (nedelja, 11. 8. 2019)

Danes na Kamfestu (nedelja, 11. 8. 2019)

Odvija se že tretji dan kamniškega festivala Kamfest, z današnjim dnem pa bo festival odprl še svoj zadnji oder ImproKamFest, ki je lociran pri Domu kulture Kamnik.

Program tretjega festivalskega dne

17:00 – Diversity in KUFR sejem (Glavni trg)

Stojnice, polne lepih in zanimivih ročnih izdelkov, ki se raztezajo od Glavnega trga vse do Samčevega prehoda so del Diversity sejma, ki bo na ogled postavljen čisto vsak dan od pete ure dalje.

17:00 – Park mladih: Večer hip-hopa in break-dancea: Dance off (Park Evropa)

Park mladih je prostor, ki na Kamfestu ni nova stvar, bo pa letos ponovno v parku Evropa vstal kot feniks iz pepela. Gre za kotiček, ki ga mladi pripravljajo za mlade in tiste z nekoliko višjim EMŠOm.

V parku bo mogoče po dolgem in vročem dnevu dati možgane na pašo in se sprostiti ob glasbi različnih skupin in tudi DJ-ev, ki bodo postregli z interesantnim asortimanom različnih zvrsti glasbe. Ne bo šlo pa tudi brez različnih pritiklin in zanimivega spektra spremljevalnega programa, ki bo usmerjen ekološko in bo dokazoval, da ni treba biti zasvojen s čokolado ali pa čim močnejšim, da se imaš lahko fajn. Izbor in izvedbo programa Parka mladih, ki bo izbrane dni živel med 17. in 23. uro, pripravlja Mladinski svet Kamnik.

18:00 – Black Star Acrobats (Glavni trg)

akrobatsko-žonglerska predstava

Vsakdanja opravila, kot sta kuhanje ali pomivanje posode, so dolgočasna, zato si jih je treba popestriti, da se je lažje prebiti skozi težak afriški vsakdan, predvsem ker v Gani vodovod ni samoumevna stvar. Čas je torej za zabavo!

20:30 – Janez Dovč & Sounds of Slovenia (Samostan Mekinje)

Sounds of Slovenija je multimedijski projekt, ki predstavlja slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah.

Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Janez Dovč in njegova godba bodo vsekakor letošnja poslastica za glasbene sladokusce.

Vstopnina: 12 EUR v predprodaji / 15 EUR na dan dogodka *

21:00 – Svemirko (Hrvaška) (Pod malim gradom)

Na prvi posluh njihova glasba zveni, kot da jo poslušamo na predvajalniku kaset. In to sredi osemdesetih. Nikoli ne bi rekli, da to glasbo ustvarjajo fantje, rojeni v devetdesetih.

Lani je bil Svemirko ustoličen kot sodobni princ retro ex-yu zvoka, kjer kraljujejo sintetizatorski zvoki osemdesetih, groovy bas ter clean kitarce, potopljene v chorus efekt. Nadgradili so ga z večjo uporabo elektronike, predvsem ritem mašin, in še z večjo izrabo sintov.

21:00 – Otvoritvena impro tekma: Slovenija proti Svetu (Pred Domom kulture)

Kamfest bo tudi letos v sredini dogajanja pripravil mednarodni impro festival. Vrača se internacionalna zasedba improvizatorjev, ki bo ponovno skrbela za razgrajanje trebušnih mišic in ponosno razkazovala svoje improvizacijske sposobnosti.

Deležni boste epske prijateljske tekme med domačini in ostalim svetom, sodelovali pri impro Big Bendu, tekmovali boste v Impro Kvizu ter si ogledali še mnoge druge impro produkcije.

22:00 – Tadej Droljc in Elias Merino: Synspecies (Glavni trg)

Skupni projekt Kamničana in Španca, ki črpa navdih iz virtualnih ekologij oziroma nestabilnih biotopov, ki nastajajo iz interakcije sobivajočih entitet s praznino.

So avdiovizualni objekti, ki se navzkrižno oprašujejo, mutirajo, prilagajajo in borijo za svoj prostor in obstanek. Soustvarjajo svet neresnične fizičnosti, ki ga nenehno gnetejo brutalne sile.

23:00 – Neuradni program: Večer spontanih slogov (La Pinata)

Prvi večer bomo zaključili v sproščenem vzdušju lokala v centru mesta, kjer bodo improvizatorji iz posameznih držav (ali v primeru Slovenije krajev), odpeli par improviziranih hitičev.

Brez ocenjevanja, brez nepotrebnih pravil, samo pevci, glasbeniki, hrana in pijača. Na odru lahko nastopi kdorkoli dokler lahko improvizira svoj komadič. Glavni jezik bo angleški + vsi ostali.