Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (nedelja, 13. avgust 2017)

Danes na Kamfestu (nedelja, 13. avgust 2017)

Program Kamfesta za nedeljo, 13. avgusta 2017

16:00 – Keršmančev park: Knjižnica pod krošnjami

17:00 – Keršmančev park: Diversity in KUFR sejem

18:00 Otroški oder: Zavod Vitkar in KDPM: Cirkus na mesec

Dogajanje na Otroškem odru se bo na prvi kamfestovski vikend sklenilo popolnoma cirkuško. Cirkus na mesec je sestavljen iz niza krajših točk, ki tvori zaokroženo zgodbo skozi ples – na tleh in v zraku, na tkanini in na obroču.

20:00 – Glavni oder: Jambinai

Južnokorejska zasedba Jambinai se resda mestoma poslužuje klasičnih post-rockovskih obrazcev počasnega grajenja atmosfere do v nebo vpijočih ekstatičnih izbruhov, pa vendar je južnokorejski bend precej več kot to. V svoj unikatni in nemudoma prepoznavni zven namreč poleg klasičnega bendovskega inštrumentarija vpleta tradicionalna korejska glasbila – zvok tisoč let starih inštrumentov se zlije z distorzijo kitar in elektronskih loopov v napeti atmosferi.

21:00 – v Mekinjskem samostanu: Zbogom, Berlin

Tschick / režija: Fatih Akin / scenarij: Lars Hubrich, Fatih Akin in Hark Bohm po knjigi Wolfganga Herrndorfa / igrajo: Tristan Göbel, Aniya Wendel, Justina Humpf, Paul Busche, Anand Batbileg, Jerome Hirthammer, Max Kluge, Udo Samel, Anja Schneider, Nadine Dubois, Henning Peker / 2016, Nemčija / 93′ / podnapisi, 11+

Najstnika ukradeta modro Lado Nivo in se sredi poletnih počitnic odpravita na potovanje, ki bo za vedno spremenilo njuni življenji.

21:00 – v Katzenbergu: Kukushai

Avantgardni pop trio se bo predstavil z originalno glasbo, ki flirta z jazzom, rockom in celo s punkom. Zasedba pianista, vokalistke in bobnarke nosi prepoznavno zmes melodičnih elementov in nenavadnih harmoničnih ter ritmičnih tekstur, ki je nadgrajena s prepletom več vokalnih linij. Pa naj vas to ne zavede in si ni jemljite preveč k srcu. Pridite poslušat in se prepričajte na lastna ušesa.

21:30 – Večerni oder: Darla Smoking

Gre za svežo zasedbo, ki jo sestavljata prekaljena akterja domačega podtalja – prvi skrbi za ritem, drugi pa manipulira s sempli, elektroniko in dimno zvočno zaveso. Darla je čvrsta, na dubu temelječa glasbena entiteta, znotraj katere se sodobnost preliva z ljudskim izročilom in tradicijo.