Naslovnica / NOVICE / Danes na Kamfestu (petek, 12. avgust 2022)

Danes na Kamfestu (petek, 12. avgust 2022)

Predzadnji dan letošnjega festivala Kamfest. Ena izmed zadnjih lepih priložnosti za dopustnike in druge zamudnike, ki si še niste utegnili ogledati niti enega dogodka.
Petek, 12. avgust 2022

17:00 Sejem Diversity – express yourself – Kamfest Special

sejem unikatnih izdelkov

med 17.00 in 23.00 v središču Kamnika blizu Glavnega trga

17:00 Dušan Letnar: APN! – DDV program

Serija fotografij APN! prikazuje potek tradicionalnega žganja apna v Spodnjih Stranjah. Poleg tega, da je serija fotografij pomemben in zanimiv dokument časa, saj je bilo žganje apna v Kamniku razširjeno in je prinašalo dobiček številnim družinam, je tudi estetsko zanimiva, ker se s to razstavo nadaljuje raziskovanje in razvoj etnografske fotografije.

Dušan Letnar, eden najaktivnejših članov Foto kluba Kamnik, večino časa posveča analogni fotografiji. Zadnja leta je v njegovem fokusu beleženje izginjajoče industrijske dediščine ter pestre etnografske zapuščine. Ostaja tudi vnet kronist kamniškega vsakdana.

Razstava bo na ogled od 10. do 14. avgusta 2022 med 17. in 21. uro.

18:00 Camilo Acosta Mendoza (Kolumbija): Cirkus Clamyo – Otroški oder

klovnska predstava

Clamyo je izkušen klovn, ki povsod, kamor pride, manifestira ljubezen do življenja in veselje. Ne pričakujte, da bo napihoval balone, ampak se pripravite na nenavadno, živahno in zabavno intervencijo, ki bo razmigala vaše telo in srce.

19:00 Tadej Droljc: Dinner with Hyperobject / Večerja s hiperobjektom – DDV program

Avdiovizualni nastop (laserji, zvok, zrcalni obroč ter premično ogledalo)

19:30 Neža Drobnič Bogataj: Šola petja Glas srca – DDV program

pevski nastop

ob 19.30 v parku Evropa

Namen šole petja Glas srca, ki jo v Kamniku že od leta 2015 vodi pevka Neža Bogataj, je sproščeno pevsko izražanje in odkrivanje svojega lastnega pevskega izraza. Na festivalu Kamfest bodo nastopili mladostniki in odrasli solopevci ter solopevke, ki bodo izvedli priredbe pesmi različnih glasbenih stilov. Ob klavirski in kitarski spremljavi bodo nastopili Trina Jakše, Ana Rak, Vid Bogataj, Tina Pogačar, Marina Koželj, Kaja Grčar ter Miha Molka.

20:30 Nemeček (Hrvaška) – Večerni oder

balkanski zid zvoka, ki ga ustvarja nekaj nepridipravov od vsepovsod

Nemeček nam predstavlja hipnotično in hrupno rockersko interpretacijo ljudske glasbe z intenzivnim in atmosferičnim karakterjem. S pomočjo slavonskih tamburic in novodobne magije bend gradi monumentalne balkanske zvočne zidove, ki spominjajo na davne čase, a hkrati namigujejo na prihodnost. Fantje so lani izdali album Prokletije, psihedelično posvetilo kulturni dediščini tega dela Evrope skozi filter hrupa.

Petek, 12. avgust 2022, ob 20.30 na Večernem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.

Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Sonica: Holy Other + Pedro Maia, ki bo ob 21.30 na Smodnišničnem odru.

21:00 – Mestna godba Kamnik – Mestni oder

lokalni glasbeni izvajalec s tradicijo in kvaliteto

Mestna godba Kamnik s svojo več kot 174-letno godbeniško tradicijo oblikuje glasbeno kulturo na Kamniškem. Prav tako sodi med razpoznavnejše godbe v Sloveniji in uspešno promovira godbeništvo tako v domovini kot izven njenih meja. Pravzaprav pa si ne znamo predstavljati večjih in manjših dogodkov v naši občini, kjer ne bi zaslišali zvokov instrumentov kamniških godbenikov. V svojih vrstah združujejo okoli 40 članov vseh starosti, ki jim je skupna ena stvar – ljubezen do glasbe, druženja in skupnega muziciranja. Godbeniki in godbenice se lahko pohvalijo s številnimi priznanji in pohvalami tako doma kot v tujini, poleg tega pa so dobitniki treh zlatih plaket z državnih tekmovanj Zveze slovenskih godb.

Petek, 12. avgust 2022, ob 21.00 na Mestnem odru na Glavnem trgu.

Vstop je prost.

21:00 – Tadej Droljc: Pogovor s hiperobjektom – DDV program

Avdiovizualni nastop (laserji, zvok, zrcalni obroč ter premično ogledalo)

ob 21.00 v samostanu Mekinje

Nastop Pogovor s hiperobjektom je intermedijski performans, ki bazira na dialogu med nastopajočim in hiperobjektom. Nastopajoči komunicira z objektom preko zvoka, ki ga bodisi ustvarja z zvočnim sintetizatorjem ali lastnim glasom, hiperobjekt pa za sredstvo komunikacije uporablja svojo lastno formo, ki je svetlobno-zvočne narave. Sama interpretacija vsebine iz strani hiperobjekta pa se dogaja s pomočje “umetne inteligence” oz. natančneje strojnega učenja.

Kamniški umetnik Tadej Droljc predstavlja nov avdiovizualni projekt z naslovom Pogovor s hiperobjektom. Nastop izhaja iz instalacije z naslovom Večerja s hiperobjektom, ki si jo lahko ogledate med 8. 8. in 12. 8. na isti lokaciji.

22:00 – Holy Other (Združeno kraljestvo) + Pedro Maia (Portugalska) – Smodnišnični oder

nadžanrsko sodelovanje s festivalom Sonica

Lieve je dolgo pričakovana druga plošča britanskega producenta elektronske glasbe Holy Other. Z uporabo akustike observatorija Bidston na otoku Wirral v Angliji – jamske kleti in geometrijsko popolne lesene kupole – je Holy Other posnel in ponovno vzorčil material, ki je postal temeljna podlaga albuma. S cenjenim eksprimentalnim filmarjem Pedrom Maio ga bosta prepletla v omamno zvočno vizualno podobo.

Petek, 12. avgust 2022, ob 22.00 na Smodnišničnem odru v Kreativni četrti Smodnišnica.

Vstopnina 10 EUR*, vstopnica velja tudi za koncert Nemeček, ki bo ob 20.30 na Večernem odru.

Fotografija: Zachary Furste & Aude Levere

Lokacije prizorišč
  • Smodnišnični oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo serviral crème de la crème letošnjega glasbenega programa.
  • Večerni oder v Kreativni četrti Smodnišnica bo poskrbel za zaključek vsakega festivalskega večera.
  • Mestni oder bo na Glavni trg prinesel odlično razpoloženje.
  • Otroški oder na Glavnem trgu bo s predstavami razveseljeval najmlajše.
  • Kino Kamfest v samostanu Mekinje z raznolikim in bogatim filmskim programom za mogočnim starodavnim zidovjem.
Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe programa.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve