Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (petek, 18. avgust 2017)

Danes na Kamfestu (petek, 18. avgust 2017)

Program predzadnjega festivalskega dne Kamfest 2017

Petek, 18. avgust 2017

10:00 v Keršmančevem parku:Knjižnica pod krošnjami

 16.00 v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru: Gledališče Unikat:

Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra

Babica Pra je pravljičarka, ki otrokom pripoveduje zgodbo o Trnuljčici. A med pripovedovanjem se v občinstvu pojavi tiger! Babica pravljice sploh ne more povedati do konca! Mogoče ji pa lahko pri tem pomaga prav tiger.

20:00 uri na Glavnem odru:

Zaa

Na Kamfest prihaja srbska koncertna atrakcija, ki so jo kritiki in glasbeni poznavalci razglasili za eno najobetavnejših skupin s področja nekdanje Jugoslavije in eno najzanimivejših glasbenih stvaritev zadnjega časa. Skupina se ponaša z energično in odlično vokalistko, katere vokalne spretnosti so bile slišane po celi Evropi, prodrle pa so celo do Avstralije (da, poslali so jo kar na Evrosong). Bend predstavlja svež konglomerat različnih glasbenih žanrov, ki jih udejanijo na zelo svojevrsten način.

21:00 v Mekinjskem samostanu:

Noro veselje

La pazza gioia / režija: Paolo Virzi / scenarij: Paolo Virzi / igrajo: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti / 2016, Italija, Francija / 118’

Novi film Paola Virzija (Človeški kapital) pripoveduje zgodbo o nepredvidljivem in ganljivem prijateljstvu, ki zraste med ženskama, ko zbežita iz psihiatrične ustanove in začneta iskati ljubezen in srečo v norišnici na prostem – v svetu duševno zdravih ljudi.

21:00 v Katzenbergu:

Duva Svva in ImproIgre

Improvizacijsko gledališče se je v zadnjem letu ponovno vrnilo na kamniško uprizoritveno sceno. Močne osnovnošolske in srednješolske skupine so zgolj temelj za ImproIgre, odlično in odločno mladinsko gledališko skupino, ki se ukvarja z improviziranim gledališčem. Gosta večera sta izkušena impro profesionalca in stand uperja Rok Bohinc in Sašo Stare s preverjenim impro formatom Duva Svva, s katerim sta letos že navdušila publiko Abonmaja Stand up v Domu kulture Kamnik. Zagotovo najzabavnejši dogodek letošnjega
Kamfesta.

21:30 na Večernem odru:

Fool Nation

Kamničani. Bend, ki obeta. To dokazuje mešanica dobrega starega rocka, psihadelično-ekspresionistična besedila, modernejši zvok in solistični dodatki vseh vrst. Imajo različne vzornike, zato se poznajo vplivi rocka, bluesa, celo funka in jazza. Pri ustvarjanju si radi puščajo svobodo, neradi pa se omejujejo.