Naslovnica / Napovedi in obvestila / Danes na Kamfestu (sobota, 12. avgust 2017)

Danes na Kamfestu (sobota, 12. avgust 2017)

Program drugega festivalskega dne Kamfest 2017.

Sobota, 12. avgust 2017

 

10:00 v Keršmančevem parku: Knjižnica pod krošnjami

17:00 v Keršmančevem parku: Diversity in KUFR sejem

18:00 na Otroškem odru: Gledališče Fru-Fru: Krtek Zlatko

Krtka Zlatka je zjutraj zanimalo kakšno je vreme, pa je nanj padlo nekaj mehkega, toplega in okroglega. Ali se bo krtek skril v svojo krtino, ali bo raziskal skrivnost kakca, ki je padel z neba?

18:00 na Gradu Zaprice: Veščine iz pradavnine

Na arheoloških delavnicah boste lahko spoznavali življenje v prazgodovini.

Prazgodovina 1: Spoznavanje žit in zelišč, prižiganje ognja, mletje žita na žrmlje, brušenje kamnite sekire, vrtanje luknje v kamen, preizkušanje uporabe kamenih orodij

Prazgodovina 2: Metalurgija – taljenje kovine. Dovajanje zraka z usnjenimi mehovi. Vlivanje predmetov v glinene kalupe. Spoznavanje tehnike izgubljenega voska.

Prazgodovina 3: Lončarjenje – iz gline bomo izdelovali posodice, figurice, okrasne jagode, uteži za statve, predilna vretena in kalupe za vlivanje.

Delavnice bo izvajala skupina STIK.

20:00 na Glavnem odru: Silence

Duo Silence, v katerem ustvarjata Boris Benko in Primož Hladnik, je že zdavnaj prestopil tisto mejo, da lahko rečemo, da gre za kultno zasedbo. Njuna naravnost fanatična obsedenost z glasbenim perfekcionizmom je postregla z vrhuncem v obliki albuma Musical Accompaniment for the End of the World. Prva kamfestovska sobota se bo na Glavnem odru bohotila z glasom, dvema klavirjema in nekaj sintetičnimi zvoki.

20:00 na Gradu Zaprice: Javno vodstvo po razstavi Na planincah luštno biti …

21:00  v Mekinjskem samostanu: Pod gladino

Režija: Klemen Dvornik / scenarij: Barbara Zemljič / igrajo: Nika Rozman, Nina Ivanišin, Matej Puc, Gašper Tič, Vladimir Vlaškalić, Ksenija Mišič, Peter Musevski, Matija Vastl, Jernej Šugman / 2016, Slovenija / distribucija: RTV Slovenija / 101’

Mladi odvetnici Rebeki je dodeljen primer umora scenografa, glavna osumljenka pa je Jana, njena prijateljica iz otroštva. Na prvi pogled zelo enostaven primer razkrije temne plasti, skrivnostne globine in stranpoti človeške narave.

21:00 v Katzenbergu: Veliki večer swinga

Na Katzenberg prihajajo swingerji, ki bodo dvorec gotovo nemudoma vzeli za svojega. Seveda brez kršenja prohibicije in poplesavanja v ritmih swinga ne bo šlo. Vsi, ki si želite preplesati večer v idiličnem okolju in ambientu dvajsetih let prej- šnjega stoletja, vabljeni na Katzenberg. In ne pozabite na dresscode.

za glasbeno podlago bodo skrbeli Počeni Škafi – ulični hot swing bend iz Ljubljane. Igrajo glasbo iz obdobja zgodnjega jazza, a na zelo nemuzejski, živ, samosvoj način. Nekaj pesmi so prevedli v slovenščino, v avtorskih komadih pa se spogledujejo celo s slovenskim šansonom. Slovijo po dolgih, več kot triurnih koncertih, najraje pa igrajo tako na ulicah, kot v koncertnih in plesnih dvoranah. So mešanica nasprotujočih si elementov: starega in modernega, intimnega in razvratnega, elegantnega in eksplozivnega, poetičnega in razburljivega. Predvsem pa so nekaj, kar zelo močno diši po ljubezni.

 

21.30 na Večernem odru: Container Doxa

Jazzovski ritmi tudi tokrat ne bodo šli mimo Kamfesta, saj bo prvi sobotni večer postregel z eksplozijo urbanih frekvenc. Nastopili bodo vodilni ustvarjalci slovenske glasbene krajine, zaradi katerih bodo tudi jazzovski skeptiki našpičili ušesa …
Container Doxa so tehnoidni A/V funk ansambel. So terasa bend v disku ob koncu vesolja. Ko se ritem maliči in ko se bas linija že iztiri, slika pa razpade na pixle – tudi tedaj ta posadka drži svoj groove. Ključne besede so plaža, palme in klavirski recital na površju supernove.

Operaterji ansambla: Bowrain, Domen Gnezda, Domen Bohte, Žiga Murko, Matic Sterle, Dré Hočevar