Naslovnica / Črna kronika / Delovna nesreča: Razlitje taline v Titanu

Delovna nesreča: Razlitje taline v Titanu

Nekaj po 19. uri je v Titanovi livarni prišlo do delovne nesreče, v kateri naj bile, po prvih in še neuradnih informacijah, poškodovane tri osebe.

Okoli 19:15 so bile kamniške urgentne službe obveščene, da je v Titanovi livarni prišlo do razlitja taline oz. delovne nesreče.

Na prizorišču so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so s peskom posuli razlito talino ter temeljito prezračili prostore, obenem pa reševalni ekipi NMP Kamnik pomagali pri oskrbi poškodovanih oseb. Po prvih, še neuradnih informacijah, naj bi bile v omenjeni delovni nesreči poškodovane tri osebe, pri čemer naj bi dve osebi utrpeli opekline, ena oseba pa naj bi se zastrupila z dimnimi plini.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je do nesreče prišlo pri transportu posode s talino, temperature okoli 1800°C, ki je padla na postrojenje. Padec posode je povzročil izliv taline in večjo poškodbo strojev ter zanetil več požarov, ob padcu posode pa je talina pobrizgala in močno opekla dva delavca.

Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili več požarov po proizvodnji, do prihoda reševalcev NMP Kamnik in Ljubljana nudili pomoč hudo opečenima delavcema in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi. Na kraju so odklopili elektriko, prezračili prostore, zaprli ventil za zrak in evakuirali deset oseb na prosto. Opečena delavca in delavca, ki se je nadihal dima, so reševalci oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Nastala je večja materialna škoda na elektro in strojni opremi.

Na prizorišču so posredovali tudi policisti, ki bodo raziskali okoliščine delovne nesreče, bržčas pa bodo obvestili tudi pristojne inšpekcijske službe.