Naslovnica / Črna kronika / Delovna nesreča: Viličar je delavcu stisnil nogi in ga huje poškodoval

Delovna nesreča: Viličar je delavcu stisnil nogi in ga huje poškodoval

Danes zjutraj, nekaj po osmi uri, je v podjetju na Korenovi ulici prišlo do delovne nesreče, pri kateri je viličar delavcu stisnil nogi ter ga huje poškodoval.

Kamniške urgentne službe so bile nekaj minut po osmi uri zjutraj obveščene, da je v podjetju na Korenovi cesti v Podgorju prišlo do delovne nesreče, v kateri je bil huje poškodovan 42-letni delavec, državljan BiH.

Po podatkih, ki so jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in ogledom kraja ugotovili, da je zaposleni v podjetju z viličarjem opravljal delo v skladišču, pri čemer je pri vzratni vožnji z viličarjem trčil v paleto, ki je bila naložena na viličarju, pri čemer sta mu vilici viličarja stisnili obe nogi.

Delavec je utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je bil z rešilnim vozilom Nujne medicinske pomoči Kamnik odpeljan na zdravljenje v Ljubljano.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so poškodovanemu delavcu do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč, ga imobilizirali, kasneje pa reševalcem pomagali pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Po dosedanjih ugotovitvah policistov dogodek nima znakov kaznivega dejanja, o delovni nesreči pa je bil obveščen tudi delovni inšpektor.