Naslovnica / NOVICE / Dež je poživil festivalsko dogajanje

Dež je poživil festivalsko dogajanje

Polovica letošnjega Kamfesta je že zanami, sinočnje kamniško festivalsko dogajanje pa je, še posebej samostanski koncer Slavka Ivančiča, popestrilo in poživilo močno večerno deževje.

Kljub temu, da se je nebo včeraj cel dan pomalem grozilo z dežnimi kapljami, ni kaj prida zmotilo običajnega festivalskega utripa, ki se je, kot vse dni doslej, začelo z živahno in zabavno otroško predstavo Didl Dadl Dum na Glavnem trgu.

Malce večje otroke sta v galeriji Dika z obešenjaškim glasbeno obarvanim humorjem zabavala veseljaška in družbenokritična Drajnarjuva vampa, ki sta poskrbela za prav zabaven in pomenljiv začetek večera.

Še bolj veselo pa je bilo za zidovi mekinjskega kloštra, kjer so sprva povsem miren koncertni večer Slavka Ivančiča poživile dežne kaplje, ki so, kar se v Kamniku zgodi preklemansko redko, obiskovalce pripravile do tega, da so se spravili pod oder in tudi nanj ter se, iz običajnih, poznane napeve mrmrajočih opazovalcev predstave, v prelevili v nastopajoče.

V taktih dežnih kapelj poštene nevihte, ki se je razbesnela nad Kamnikom, so ga pod malograjskim pobočjem žingale Same babe, medtem ko so se od dežja razredčeni obiskovalci stiskali pod redkimi koščki streh in dežnikov, ki pa so dajali kaj slabo zavetje.

Nekaj več suhega zavetja pa je iznajdljivim gledalcem nudil otroški oder na Glavnem trgu, ki se je v nalivu spremenil v tribuno, s katere je bilo moč dokaj udobno gledati sinočnjo kino predstavo, tokrat sicer ne pod zvezdnim, ampak deževnim nebom.

Ne glede na vreme, pa se bo Kamfestovska veselica nadaljevala tudi danes.

Fotoutrinki 5. dne festivala Kamfest 2019