Naslovnica / NOVICE / Deževno srečanje starodobnih vozil

Deževno srečanje starodobnih vozil

Kisel dan z obilo dežja ni pregnal številnih ljubiteljev starodobnih vozil, ki so se zbrali na svojem tradicionalnem srečanju ter se, vremenu navkljub, predstavili in popeljali tudi po kamniških cestah.

Slabo vreme je povzročilo, da je bilo udeležencev letošnje revije starodobnikov sicer nekoliko manj kot običajno, vseeno pa se jih je na Glavnem trgu vseeno zbralo dovolj, da so prijetno popestrili dopoldanski kamniški utrip. Gledalci pod dežniki so si tako lahko ogledali kakih 60 mokrih vozil od letnika 1889 do 1940, bržčas muzejskim primerkom avtomobilov in motorjem vlaga ni prišla tako do živega kot njihovim voznikom, še posebej motoristom, ki jih je bržčas na poti do Škofje Loke in Kranja, kamor so se starodobni odpravili iz Kamnika, dodobra namočilo in bržčas tudi prezeblo.

oldtimerji20154

Mednarodna revija starodobnikov razreda »A« je, že sedmo leto zapored, potekala v organizaciji Društva starodobnih vozil Kamnik, na predstavitvi, ki so jo z živahnimi vižami popestrili »Stari mački«, pa so zbrane pozdravili predstavniki Občine Kamnik ter predsednik kamniškega društva, ki je prireditev organiziralo, Miroslav Vrhovnik.

oldtimerji201515

Sklepno dejanje tridnevne revije starodobnikov bo jutri v Arboretumu Volčji potok, kjer si bodo, s cvetjem okrašena vozila, lahko ogledali tudi obiskovalci parka, nadejamo pa se, da bo vsem udeležencem in obiskovalcem, vreme prizaneslo vsaj jutri.