Naslovnica / Črna kronika / Divji policijski lov pobeglega voznika
Simbolična fotografija

Divji policijski lov pobeglega voznika

Ponoči so med Motnikom in Češnjicami policisti spektakularno lovili pobeglega voznika, ki jim je na koncu v Češnjicah pobegnil peš, policisti pa ga še vedno iščejo.

Včeraj okrog polnoči se je na območju Motnika, Špitaliča in Češnjic odvijal spektakularen, domala filmski lov pobeglega voznika, ki so ga policisti, po poročanju očividcev dogodka, lovili z več vozili in celo s pomočjo policijskega helikopterja.

Med prebivalci odmaknjenih predelov kamniške občine, kjer tovrstnih prizorov običajno niso vajeni, so avtomobilsko divjanje, sirene in modre luči policijskih vozil ter celo hrup helikopterja, sredi noči povzročile nemajhno vznemirjenje ter številna vprašanja o tem, kaj neki se dogaja.

Spektakularni lov na voznika, ki naj bi, po pričanju očividcev vozil osebno vozilo znamke Golf, so uprizorili policisti Policijske uprave Celje, pobegli voznik pa je policistom, kljub temu, da so mu bili tik za petami, z vratolomno divjo, nenazadnje pa tudi precej spretno vožnjo, ki naj bi vključevala celo krožno vožnjo okrog lip v Motniku, povzročil nemalo preglavic.

Vratolomna vožnja voznika Golfa in večjega števila policijskih vozil, se je iz Motnika nadaljevala proti Špitaliču, »tuhinjski Mad Max« pa se je policistom, domnevno prek Kozjega hrbta, izmuznil  dokler jim prek Špitaliča in domnevno Kozjega hrbta ni izmuznil do Okroga in Češnjic, kjer je zapustil vozilo in svoj beg nadaljeval peš.

Spektakularni policijski pregon pobeglega voznika, za katerega bi spričo poznavanja lokalnih cest, lahko domnevali, da je domačin, so uprizorili policisti Policijske uprave Celje, zato smo za informacijo o nočni »divji jagi« zaprosili tiskovno predstavnico Policijske uprave Celje, ki je v zelo skopem sporočilu zapisala.

»Policisti so sinoči, tudi na območju Motnika, Špitaliča in Češnjic, zaradi zaznanih prekrškov in nevarne vožnje, poskušali ustaviti voznika osebnega vozila, ki se na znake policije ni odzival. Vozilo so  policisti izsledili, voznik pa je  uspel pobegniti. V omenjeni zadevi še zbiramo obvestila.«

Policisti pobeglega voznika torej še vedno iščejo, bržkone pa bo tuhinjski epizodi Hitrih in (pre)drznih, ki se je, k sreči, končala brez tragičnih posledic, znanega kaj več, ko, oziroma, če bodo policisti ubežnika vendarle uspeli izslediti.