Naslovnica / Črna kronika / Divji voznik je z namernim zaletavanjem onesposobil dve policijski vozili, poškodoval policista ter pobegnil
Simbolična fotografija

Divji voznik je z namernim zaletavanjem onesposobil dve policijski vozili, poškodoval policista ter pobegnil

Na cesti med Ločico in Motnikom je v soboto zgodaj zjutraj potekal domala filmski lov pobeglega voznika, ki se je namerno zaletel v dvoje policijskih vozil, ju onesposobil, poškodoval dva policista in pobegnil.

V soboto, okoli treh zjutraj, se je od Ločice proti Motniku odvijala prava policijska drama, saj so policisti, domnevno že od okolice Celja dalje, zaman poskušali ustaviti voznika osebnega vozila z britanskimi registrskimi tablicami, dogajanje pa je prebudilo in vznemirilo tudi številne prebivalce Tuhinjske doline.

Po podatkih Policijske uprave Celje so policisti ustavljali voznika osebnega vozila z registrskimi številkami z območja Velike Britanije, ki pa znakov policistov za ustavljanje ni upošteval, ampak je odpeljal naprej.

Po daljši vožnji je ustavil je šele v Ločici pri križišču za Kamnik, ko pa sta policista nameravala izstopiti iz vozila, je voznik svoje vozilo sunkovito zapeljal vzvratno in s takšno silo trčil v policijsko vozilo, da ga je poškodoval in onesposobil za vožnjo.

Divji voznik se je nato odpeljal v smeri proti Kamniku, kjer ga je v Motniku dohitela druga policijska patrulja, bežeči voznik pa je s svojim vozilo namerno silovito trčil tudi v drugo policijsko vozilo ter tudi tega poškodoval do te mere, da je bilo nevozno.

V trčenju sta se dva policista lažje poškodovala, voznik pa je odpeljal naprej proti Kamniku.

Kot so sporočili s PU Celje, policisti pobeglega voznika zaenkrat še niso odkrili, zato še vedno zbirajo obvestila, ki jih potrebujejo za njegovo identifikacijo, zoper njega pa sledi kazenska ovadba.