Naslovnica / Črna kronika / Doberman v obraz ugriznil natakarico, starejši vinjen občan pa je žalil goste

Doberman v obraz ugriznil natakarico, starejši vinjen občan pa je žalil goste

Da je gostinstvo težak in naporen posel občasno ugotavljajo tudi policisti, ki jih pokličejo v različne gostinske lokale kjer razgrajajo opiti gostje, na natakarice pa, razen sitnih gostov, prežijo tudi druge nevarnosti, denimo psi, kot se je to primerilo v enem izmed kamniških lokalov v prejšnjem tednu.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 01.08. do 07.08.2016)

TATVINA DENARNICE V ŠPITALIČU
01.08.2016 – Prvi avgustovski dan si bo zagotovo zapomnil občan iz Špitaliča, ki se je zglasil na PP Kamnik in policistom povedal, da so mu odtujili denarnico. V razgovoru z njim so polisisti ugotovili, da je neznani zlikovec izkoristil nepazljivost občana in mu z okenske police odtujil denarnico v kateri pa je imel osebne dokumente, plačilne kartice in nekaj gotovine, s čemer je tatinski lump občana oškodoval za kakih 120 eurov.

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
01.08.2016 – Policisti PP Kamnik so na eni izmed Kamniških ulic obravnavali tatvino kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjskega bloka odtujil modro treking kolo in se z njim odpeljal neznano kam.

POŠKODOVANJE OGRAJE V ŠMARCI
02.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani v Šmarco, kjer je prišlo do poškodovanja ograje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval vrtno ograjo in s tem lastnika oškodoval za okvirno 100 eurov.

PES PRED LOKALOM UGRIZNIL NATAKARICO
03.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poklicani v enega izmed kamniških lokalov, kjer je bilo ugotovljeno, da je pes pasme doberman v ugriznil natakarico. Pes je bil v trenutku napada sicer na povodcu, vendar se je najbrž ustrašil naglega gibanja natakarice, nakar je planil vanjo in jo ugriznil v obraz. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in ustrezno ukrepali, nadejamo pa se, da na zalem licu natakarice ugriz psa ne bo pustil dolgotrajnejših posledic.

TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V KAMNIKU
04.08.2016 – Policisti PP Kamnik so obravnavali tatvino kolesa pred stanovanjskim blokom v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil kolo z motorjem znamke Tomos Flexer, katerega je imel lastnik z verigo priklenjenega. S tem je lastnik oškodovan za cca. 300 eurov.

VINJEN GOST ŽALIL OSTALE GOSTE V GOSTINSKEM LOKALU
04.08.2016 – Policisti PP Kamnik so bili poslani v enega izmed lokalov v trgovsko poslovnem centru Perovo, kjer je zgago delal starejši vinjen občan. Policisti so ugotovili, da je okajeni starejši občan brez razloga začel žaliti ostale goste v lokalu. Policisti se zaradi okajenosti z njim niso mogli kaj prida pogovoriti, jim je pa na pomoč priskočil sorodnik, ki je opitega moškega odpeljal domov. Policisti so se s perovskim “razgrajačem” pogovorili kasneje, ko je vpliv alkoholnih hlapov popustil, zaradi kršitve javnega reda in miru, pa so mu izrekli tudi globo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PARKIRIŠČU
05.08.2016 – Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in povedal, da mu je neznanec trčil v parkirano vozilo. Z razgovorom je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik, neznanega vozila pri nepravilnem premiku z vozilo trčil v parkiran avto oškodovana in ga s tem poškodoval v vrednosti 300 eurov.

TATVINA DENARJA V CVETLIČANI
05.08.2016 – Policisti so bili poslani v cvetličarno v Kamniku, kjer je prišlo do tatvine denarja. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost prodajalke in iz blagajne, ter denarnice prodajalke odtujil cca. 450 eurov. Policisti bodo zbrali obvestila in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

VLOM V NOVOGRADNJO NA PEROVEM
06.08.2016 – Operativno komunikacijski center je Kamniške policiste obvestil, da je bilo vlomljeno v novogradnjo na Perovem. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil skozi vrata novogradnje in iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja. S tem je lastnika orodja oškodoval za cca. 9.000 eurov.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PARKIRIŠČU
06.08.2016 – Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in povedal, da mu je neznanec trčil v parkirano vozilo na javnem parkirišču. Z razgovorom je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik, neznanega vozila pri nepravilnem premiku z vozilo trčil v parkiran avto oškodovana in ga s tem poškodoval v vrednosti 400 eurov.

VLOM V NOVOGRADNJO NA PEROVEM
07.08.2016 – Operativno komunikacijski center je Kamniške policiste obvestil, da je bilo vlomljeno v novogradnjo na Perovem. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznanec na vzvod vlomil skozi okno novogradnje in iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja in pnevmatike s platišči. S tem je lastnika novogradnje oškodoval za cca. 800 eurov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.