Naslovnica / KULTURA / Dobre knjige in brezplačna članarina v Matični knjižnici Kamnik

Dobre knjige in brezplačna članarina v Matični knjižnici Kamnik

Praznovanju Dneva slovenskih knjižnic se pridružuje tudi Matična knjižnica Kamnik, ki vam v četrtek, 20. 11. 2014, podarja brezplačno članarino.

20. novembra slovenske splošne knjižnice praznujejo svoj dan. Letošnji dan je posvečen povezovanju in partnerstvu pri vzpostavitvi portala dobreknjige.si, na katerem želijo splošne knjižnice, ki so se vključile v projekt, vzpostaviti seznam dobrih knjig.

Osnovni namen projekta dobreknjige.si 

Osnovni namen projekta »dobreknjige.si« je vzpostaviti enoten spletni portal slovenskih splošnih knjižnic s celovitimi, neodvisnimi predstavitvami kakovostne literature, namenjenimi vsem, ki v poplavi literature iščejo nekaj »res dobrega« zase. Cilji sodelovanja splošnih knjižnic pri tem portalu so tudi: promocija branja, promocija kakovostne literature, predstavljanje kvalitativnega potenciala knjižničnih zbirk, utrjevanje strokovnega sodelovanja med slovenskimi splošnimi knjižnicami in sodelovanje uporabnikov v procesih oblikovanja knjižnične ponudbe. Inovativne tehnologije spleta 2.0 omogočajo knjižnicam vzpostavitev novih oblik komuniciranja in interakcij z uporabniki, ki spletne kulturne dobrine ne le uporabljajo, ampak jih tudi ustvarjajo, ponovno uporabljajo, jim dodajajo nove pomene in iz njih poustvarjajo nove oblike.