Naslovnica / NOVICE / Dobrodelna »Limonadnica«

Dobrodelna »Limonadnica«

Minilo je že leto, kar so nam veseli dekliči (in lani bojda tudi fantiči) z roba t.i. kranjskega igrišča pripravili na hektolitre sveže limonade.

Človek se tako v njihovi prijetni družbi ne le napoji veselega klepeta; medtem, ko nagibljete kozarec, si lahko ogledate še izdelke, ki so jih lastnoročno izdelale mlade lepomislice.

Pisane zapestnice, lično spleteni obroči za lase iz blaga, obeski za ključe in še kaj bi se našlo med pestro ponudbo.

Dekleta so, poleg dobre volje, v zameno za limonado ali zapestnico vesela tudi prostovoljnega prispevka. Tega bodo tudi letos namenile otrokom, ki si bodo morda v letošnjem letu še težje privoščili nakup šolskih potrebščin, da jim le-to olajšajo, njihove starše pa (vsaj za malo)  olajšajo skrbi.

Zatorej si le vzemite trenutek, pa si, ko se sprehodite ali zapeljeta do trgovine Tuš na Kranjski, do knjigarne, na kebab ali do sladoleda, le ustavite in poglejte, če vam morda iz lepega (i)zbirka, ki vam ga nudijo, najdete kaj primernega zase.

Morda ste se starega obeska naveličali, bi dragi ali dragemu podarili kaj lepega, jo ali ga povabili na slasten napitek?

Vsekakor bo vse še bolj slastno ob misli, da ste storili nekaj lepega,  dobrega.

Za začetek boste razveselili dekleta, ki se trudijo.

Pravijo, da čakajo na vas vsak dan od 12,pa vsaj do 18. ure, razen ob koncu tedna, ko si privoščijo nadvse zasluženi počitek. Tako ta teden, pa morda še kakšen dan prihodnjega.

»Pa dobrodošli v Limonadnico!« vzkliknejo dekleta.

 

Limonadnico je obiskala: Kartini Djalil