Naslovnica / Napovedi in obvestila / Dobrodelna pomlad s Študentskim klubom Kamnik

Dobrodelna pomlad s Študentskim klubom Kamnik

koncertŠKKMeteorološka pomlad se je že začela, prvo pomladno cvetje se že nastavlja soncu in dnevi so daljši. S prebujanjem narave, se v Študentskem klubu Kamnik, že tretje leto zapored zbudila tudi ideja o dobrodelnem marcu. V preteklih letih smo z vašo pomočjo olajšali vsakdan kar nekaj družinam iz Kamnika in tudi tokrat se trudimo, da bo temu tako.

Začeli bomo v športnem duhu, že ta vikend, ko se bo v telovadnici Osnovne Šole Stranje zgodil dobrodelni odbojkarski turnir, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Leo Klubom Kamnik. Izkupiček od prijavnin bomo v celoti namenili družini v stiski. Glede na to, da je odbojka v Kamniku zelo priljubljen šport in se je prijavilo kar nekaj odličnih ekip, vas vabimo, da se nam v nedeljo, 8. marca od 9h dalje, pridružite.

V preteklem letu smo naleteli na neverjeten odziv na projekt, ki smo ga poimenovali Vikend dobrodelnih pohodov na sv. Primoža, zato smo se odločili, da ga tudi letos izpeljemo. Vabimo vas, da se od 20.3. – 22.3. ob vzponu na priljubljeno kamniško rekreativno destinacijo, podpišete v dobrodelno knjigo na vrhu. Zlati pokrovitelj, podjetje Calcit, bo za vsakega pohodnika, ki se bo podpisal v za to namenjeno knjigo, prispeval 0,50€ za družino iz Kamnika, ki se je znašla v stiski.

Poleg enodnevnih oz. vikend dogodkov pa tudi letos zbiramo hrano za mati in tri otroke, ki so se pred dobrim letom zatekli v varno hišo zaradi izkušnje nasilja in alkoholizma v družini. Stiska družine je res velika, tako da vas vabimo, da po svojih močeh prispevate hrano z daljšim rokom trajanja. Zbirne škatle boste našli v Matični knjižnici Kamnik, Slaščičarni in kavarni Srček, v baru Montona in M2000.

Prav tako tudi letos pozivamo študentske družine iz UE Kamnik, da se prijavijo na razpis za dodelitev paketa za nego otroka v vrednosti 50€. Razpisne pogoje in obrazec za prijavo najdete naši spletni strani.

Mesec bomo zaključili z dobrodelnim koncertom domačih glasbenih skupin. Našemu vabilu so se nesebično odzvali Klapa Mali grad, Katrinas in Ansambel Viharnik. Koncert se bo zgodil v nedeljo, 29.3. ob 18.00 v dvorani Doma kulture Kamnik. Cena vstopnice je 7€, celoten izkupiček pa bomo namenili dijakinjama Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Cena vstopnice je dostopna vsem, saj si želimo, da se glasbenega druženja res udeleži vsak, ki bi rad pomagal. Poleg vstopnine pa boste lahko tisti, ki vam denarnica to dopušča svoj prispevek pustili tudi v skrinjici za prostovoljne prispevke.

Naj bo prihajajoča pomlad lepša za vse! Pridružite se nam in pomagajte v okviru svojih zmožnosti. Hvala!

Špela Novak, Študentski klub Kamnik