Naslovnica / NOVICE / Dobrodelna sobota kamniškega Lions kluba

Dobrodelna sobota kamniškega Lions kluba

Člani Lions kluba Kamnik smo v soboto, 17. decembra, v Qlandiji Kamnik že tradicionalno pripravili božično dobrodelno stojnico. Pripravljeni vozički so se hitro polnili z domiselnimi prispevki obiskovalcev, ki so pokazali, da znamo svojo srečo in obilje tudi deliti. Zbrano hrano, kozmetiko, čistila in praznične dobrote smo odpeljali petim družinam iz Kamnika in okolice, ki so s hvaležnostjo sprejele dobrote, ki so jim vsaj malo polepšale praznične dni.

Celoten dogodek pa je spremljal še poseben nadih miru. Že peto leto tudi kamniški klub sodeluje na mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru, ki poteka pod okriljem mednarodne zveze Lions klubov in vključuje mlade iz preko 100 držav celega sveta. Letos je na temo ”Praznovanje miru” v kamniški občini ustvarjalo 54 mladih iz OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Marije Vere in OŠ Stranje.

lions-klub-qlandia-2016-4

V soboto je tako v Qlandiji razstava najboljših delih naših osnovnošolcev doživela otvoritev, ki jo je s pozdravnim nagovorom začel predsednik Lions kluba Kamnik Demitrij Perčič, pospremil nastop odlične plesalke iz OŠ Stranje Daše Resnik, nato pa je sledila podelitev priznanj vsem tistim, katerih dela so razstavljena. Posebno priznanje za najboljši deli na svojih OŠ sta prejela Urban Zupan na OŠ Stranje in Nejc Kuhar na OŠ Marije Vere, nagrada za najboljše delo v občini pa je letos pripadla Evi Urankar iz  OŠ Šmartno v Tuhinju.  Posebno zahvalo so prejele tudi mentorice Ema Nežmah,  Brigita Ozimek-Kumek in Irena Zagožen, ki so učence odlično vodile na ustvarjalni poti. Prijetno vzdušje je za konec še obogatila učenka OŠ Šmartno v Tuhinju, Petra Osolnik, ki je zapela Sivo pot.

lions-klub-qlandia-2016-3

Natečaj je namenjen predvsem razmišljanju o miru – o tem, kako ga ustvarjati, kaj je zanj potrebno, in da pri mladih spodbujamo zavedanje, da mir ni nekaj samo po sebi umevnega in da je zanj morda potrebno kaj narediti. Lahko rečemo, da je bil v Kamniku cilj še kako dosežen, saj so učenci s svojim ustvarjanjem in mislimi, ki so spremljale vsako delo, dokazali, da se zavedajo, kako dragocen je mir in da imajo celo ideje, kako ga doseči.

Iskrena hvala Qlandiji za vso podporo in pripravljenost, da odprejo svoja vrata za stojnico in vitrine za razstavo.

lions-klub-qlandia-2016-1

V Lions klubu Kamnik se zavedamo, da je tudi pri dobrodelnosti pomembno, da dobro delo nameniš nekomu, ki ga resnično potrebuje, in v obliki, ki je zanj prava. Tokrat nam je uspelo, trudili se bomo še naprej, saj sledimo svojemu sloganu ”we serve” – pomagamo!

Barbara Božič