Naslovnica / NOVICE / Dobrodelna telovadba za pomoč zapuščenim živalim
Foto: Klara Bojec

Dobrodelna telovadba za pomoč zapuščenim živalim

Kamniški ulični telovadci, ki se pod vodstvom Mihe Šesta združujejo v Street Workout Kamnik, so se s tokratno dobrodelno športno prireditvijo, ki je potekala v parku na Perovem, spomnili na zapuščene in pomoči potrebne živali.

Pri organizaciji prireditve, ki bi se morala začeti že ob poldne, jim je sprva sicer nekoliko ponagajalo vreme, saj je neurje z dežjem in vetrom, ki je razmetavalo postavljene vrtne paviljone, zagrozilo, da jim bodo dobronamerni načrti dobesedno padli v vodo. K sreči pa se je vse skupaj kaj kmalu umirilo, tako da so vztrajni člani in članice Street Workout Kamnik, Street Workout Hrastnik in Jan Simon Street Calisthenics, z združenimi močmi vseeno uspeli izpeljati javno vadbo oz. tekmovanje, na katerem so zbirali pasjo hrano za pomoč živalim v zavetiščih.

 

Prireditev je v park ob obvoznici na Perovem privabila kakih 60 telovadk in telovadcev iz domala cele Slovenije, obenem pa tudi obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali njihove nastope, obenem pa s seboj pritovorili tudi precejšnjo količino pasje in mačje hrane, ki jo bodo ulični telovadci namenili kot pomoč društvu Srce za bule in sorodne pasme iz Kranja ter Sandri Dizdarević iz Bosne, ki kjer pomaga živalim iz ulice.

Zajeten kup zbrane hrane za zapuščene živali. Foto: Klara Bojec

S prireditvijo so uspeli zbrati nekaj manj kot 400 kg hrane in priboljškov, ki jo bodo prepeljali v Kranj in v Bosno.

Člani Street Workout Kamnik so, ob pomoči svojih prijateljev, z novo dobrodelno akcijo znova pokazali, da nimajo zgolj velikih mišic, ampak predvsem tudi velika srca, kar se je izkazalo tudi s tem, da so z organizacijo in izpeljavo prireditve vztrajali kljub neurju.

Foto: Klara Bojec in Kamnik.info